BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.433,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Erdoğan'a zor sorular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine PKK-MİT görüşmesiyle vurdu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "PKK-MİT" görüşmesiyle köşeye sıkıştırdı ve bu sorunun yanıtını istediı:

"Bu görüşmeler Başbakan ve PKK arasında yapılan görüşmelerdir. Başbakan suçüstü yakalanmıştır Ben Sayın Başbakan'a soruyorum; Öcalan'la hala mutabık mısınız, bunu halkla paylaşmayı düşünüyor musunuz? Olan can kayıplarından suçluluk duyuyor musunuz?"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "PKK-MİT görüşmesi" ne ilişkin değerlendirmelerini sürdüren ve Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Bu kasetten anladığımıza göre, terör örgütüyle de örgüt lideriyle de defalarca görüşmüş. Bunun adına hemen MİT-PKK görüşmesi dendi. Bu kişi o tarihte Başbakan'ın özel talimatıyla gitmiştir.  Başbakan' özel temsilcisi olarak başka yerlere de gittiği ortaya çıkmıştır" dedi.

"İSRAİL TÜRKİYE'Yİ NEREDE SIKIŞTIRDI"

Malatya'ya kurulacak radar üssüne ilişkin de iktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, projenin NATO projesi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan'a radarın İsrail savunması amacıyla kullanılacağı sözleriyle yüklendi:

"Türkiye'yi sen mi yönetiyorsun NATO mu yönetiyor. Yetkililer şöyle diyor: Radardan sağlanacak istihbarat İsrail savunmasında kullanılacaktır. Anlaşma Türkiye ile pazarlık konusu yapılmamıştır. Erdoğan'a sormayalım mı; nerede sıkıştınız da bu projeyi imzaladınız?"

Kılıçdaroğlu, Rum kesiminin sondaj çalışmalarına başlamasınıda "Bizim o bölgede haklarımız var. Haklarımızın korunması lazım. O konudaki bütün girişimleri destekleyeceğiz" sözleriyle değerlendirdi.