BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İhlas Koleji'nde 'iPad'li dersler başladı

Akademik ve sportif alanda aldığı başarılarla geçtiğimiz eğitim yılını geride bırakan İhlas Koleji 2011-2012 eğitim yılına sürprizlerle başlıyor.

Abone ol

Akademik ve sportif alanda aldığı başarılarla geçtiğimiz eğitim yılını geride bırakan İhlas Koleji 2011-2012 eğitim yılına sürprizlerle başlıyor.

İhlas Koleji bu yıl hizmete açtığı İhlas Fen Lisesi ile eğitim sektörüne yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. İhlas Fen Lisesi'nde gençler tecrübeli öğretmenler eşliğinde geleceklerine doğru ilk adımlarını atacaklar.

İhlas Koleji'nde Şimdi iPad Zamanı

İhlas Koleji'nin temel prensipleri içinde yer alan ve büyük önem gösterdiği teknolojik imkanların eğitim alanında uygulanması düşüncesinin son halkası "iPad'li eğitim" İhlas Fen Lisesi'nde hayata geçiriliyor.

Bu doğrultuda alınan kararla İhlas Koleji öğrencilerine Apple'ın iPad 2 modeli dağıtılırken proje dâhilinde derslerin iPad üzerinden işlenmesini sağlayacak yazılımda tamamlandı. Bu yazılım sayesinde planlanan dersler iPad ile işlenerek derslerin konu anlatımını hazırlayacak bir proje grubu da oluşturuldu. Oluşturulan proje grubunun bir diğer özelliği ise fen lisesi öğrencilerinin gruba dâhil olarak konuların hazırlanmasında aktif rol oynayacak olmaları. Aynı zamanda bu proje ile, bu tür teknolojik çalışmalar yapacak okullara da deneyim desteği oluşturabilecektir.

Projenin eğitim yılının başına yetiştirilerek derslerin iPadlerle yapılacak olması öğrenciler arasında heyecana yol açarken veliler tarafından da takdirle karşılandı. İhlas Koleji öğrencisi Betül Beyza Menteş bu uygulama ile derslerin çok daha akıcı olacağına inandığını söyledi. Menteş ayrıca "Bizim için çok güzel bir sürpriz oldu. Okulun ilk gününde derslerimizi iPad eşliğinde yapacak olduğumuzu öğrenmek bizi daha da mutlu kıldı" dedi. Diğer öğrenciler de iPadlerini incelerken kendilerine bu imkânı sağlayan İhlas Koleji idareci ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Koç : "Çok geniş bir coğrafyada eğitim teknolojilerini araştırıyoruz"

Fen Lisesi'nin açılışında konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç yeni eğitim yılıyla birlikte kalite çıtasını daha da yukarıya çektiklerini vurguladı. Özellikle eğitim teknolojileri konusunda yeniliklere imza attıklarını belirten Koç, gelişen bilişim teknolojilerine uzak kalmanın artık günümüzde mümkün olmadığını söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun eğitime katkısı olacağına inandıkları teknolojileri takip ettiklerini hatta gidip yerinde gördüklerini dile getiren Koç, Asya'dan Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada araştırmalarının devam ettiğini belirtti. Okulların açılmasıyla birlikte tüm öğrencilere başarılar dileyen Koç, yeni eğitim yılının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.