BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.400,77
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi karşıtı güçler: Sirte elimizde

Libya'dan gelen haberlere göre Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler, devrik lider Kaddafi'nin memleketi Sirte'de kontrolü tamamen ele geçirdiklerini söylüyor.

Abone ol

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler, devrik lider Muammer Kaddafi'nin memleketi Sirte'de kontrolü tamamen ele geçirdiklerini söylüyor.

Ulusal Geçiş Konseyi'nden Albay Yunus el Abdali, konseye bağlı birliklerin, kentte Kaddafi'ye destek veren güçlerin elindeki son birkaç bölgeyi de aldıklarını açıkladı.

Ajanslar, Kaddafi yanlısı güçlerin mevzilerine yönelik son taarruzun bu sabah başladığı ve bir buçuk saat içinde tamamlandığı yolunda haberler geçiyor.

Ancak Sirte'den gelen kimi haberlere göre, savaşçılar hala kentte Kaddafi güçlerinden geriye kalanlar olabileceği şüphesiyle aramaları sürdürüyor.

AFP muhabiri de sabah bulunduğu semtte aralıklarla silah sesleri duyulduğunu aktardı.

Sirte'deki çatışma, pek değişiklik olmadan haftalardır sürüyordu.

Ulusal Geçiş konseyi güçleri, Kaddafi yanlılarını sıkıştırmış; ancak Kaddafi yanlısı güçler büyük bir direniş gösteriyordu.

Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden üç ay geçmesine karşın devam eden bu direnişe karşın, Sirte'deki çatışmanın beklendiği gibi sonuçlandığı bildiriliyor.

En az 16 Kaddafi yanlısının yakalandığı açıklandı.

Kaddafi'ye sadık kimi güçler, Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid çevresinde direnişlerini sürdürüyor.