BIST 10.190
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL

Hollanda'da tartışmalı bir film

Hollanda'nın en tanıınmış mafya lideri, Freddy Heinekken'in kaçırılmasını konu alan ve kendisini olumsuz bir şekilde gösteren filmin piyasaya çıkmasına engel olmaya çalışıyor.

Abone ol

"Hollanda'nın Babası" olarak tanınan Willhem Hollaader, önümüzdeki hafta gösterime girecek bir filmi engellemek amacıyla bugün hâkim karşısına çıkacak.

Söz konusu olacak film, 1983'de gerçekleşen bir adam kaçırma olayına dayanıyor.

"Heineken'in Kaçırılması" isimli film, Hollandalı dünyaca ünlü bira üreticisi Heineken ailesinin lideri Freddy Heineken'in, mafya babası Hollaader tarafından kaçırılması olayını beyaz perdeye taşıyor.

1983 Kasım'ında yaşanan olay, Hieneken'in 10 milyon dolarlık fidye karşılığında serbest bırakılmasıyla sonuçlanmıştı. Heineken firmasının bir uluslararası isim halibne gelmesinde rol oynayan Alfred Henry Heineken 2002 yılında, 78 yaşında ölmüştü.

Filmde Hollaader'in ismi doğrudan anılmamış olsa da, ülkenin en ürkülen isimleri arasında bulunan Hollaader, filmde olumsuz bir şekilde yansıtıldığını düşünüyor ve filmin gösterime girmesine engel olmaya çalışıyor.

Duruşma bugün Amsterdam'da, çok sıkı güvenlik önlemleri altındaki bir mahkemede yapılacak ve halen hapiste olan Mafya babası Hollaader de duruşmaya girecek.

Bu arada filmin yapımcıları, Heineken'in kaçırılma olayını yorumlama biçimlerinin tartışılmayacağını ve davayı kazanacaklarına kesin gözüyle baktıklarını belirttiler.

The Heineken Kidnapping (Heineken'in Kaçırılması) adlı filmin gelecek hafta Hollanda sinemalarında gösterilmesi planlanıyor.