BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerimizi sessiz sedasız uğurladık

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan 24 Mehmetçik, bugün memleketlerine uğurlanacak.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 24 askerin cenazeleri, Van'dan memleketlerine uğurlanmaya başlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Şehit Askerler için Van'da tören düzenlenmedi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan dün akşam saatlerinden itibaren helikopterlerle Van'a getirilen, burada da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Asker Hastanesin morglarına alınan 24 askerin otopsileri gece geç saatlerde tamamlandı.

Otopsilerin ardından sabahın erken saatlerinden itibaren şehit cenazeleri memleketlerine gönderilmeye başlandı.Ambulanslarla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Şehit Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı'na getirilen şehitlerin cenazeleri buradan da memleketlerine gönderilmek üzere gruplar halinde askeri uçaklara bindirildi.

Yetkililer, şehit Mehmetçikler için Van'da tören yapılmayacağını, her bir Mehmetçik için kendi memleketlerinde ayrı ayrı tören düzenleneceği belirtti.

ŞEHİTLER VE GÖNDERİLDİKLERİ İLLER

PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen askerler ve toprağa verilecekleri iller şöyle:

Üsteğmen Murat Bek (Yozgat), Asteğmen Bilal Özcan (İstanbul), Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer (Konya), Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum), Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop), Uzman Çavuş Reşit Ercan (Elazığ), Çavuş İdris Çam (Kahramanmaraş), Çavuş Birol Elmas (Adapazarı), Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray), Er Süleyman Kalkan (Isparta), Er Mehmet Çetin (Aydın), Er Koray Özel (Adana), Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli), Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul), Er Soner Ateşsaçan (Artvin), Er Mesut Cengiz (Hatay), Er Fikret Özel (Samsun), Er Hüseyin Gürdal (Kocaeli), Er Fevzi Kazak (Gaziantep), Er Yunus Yılmaz (Ankara), Er Mehmet Ağgedik (Elazığ), Onbaşı Murat Kazanç (Erzurum), Er Ramazan Akın (Ağrı), Er Ahmet Tuncel (Bitlis),