BIST 10.056
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.423,78
HABER /  GÜNCEL

Kaçtığı kocası katili oldu

15 yaşındayken kaçtı. Aileler razı edildi. Her şey güzel başlamıştı. Ancak işler hiç de iyi gitmedi.

Abone ol

Karaman'da kocası tarafından av tüfeğiyle öldürülen kadının 2001 yılında 15 yaşındayken kaçarak evlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dedesi Mustafa ve Fadime Kızıl'ın yanında büyüyen Derya Fakir, 15 yaşındayken ailesinin karşı çıkmasına rağmen Kadir Fakir ile kaçtı. Bunun sonucunda aile büyükleri, çiftin evlenmelerine izin verdi. 2001 yılında yapılan düğünle evlenen Fakir çifti Mersin'in Silifke ilçesine yerleşti.

KADİR ÇALIŞMIYORDU

Derya Fakir'in dayısı Mustafa Kızıl, yeğeni Derya'nın yaklaşık olarak 5 yıl Silifke'de eşiyle birlikte yaşadığını belirterek, ''Derya'nın Nebahat (7) ve Bünyamin (4) adında 2 çocuğu oldu. Kadir çalışmadığı için sıkıntı çekiyorlardı. 4 yıl önce tekrar Karaman'a geldi. Derya, bir bisküvi fabrikasında çalışmaya başladı. Bizler de destek oluyorduk. Fakat Kadir, hiç çalışmadı. Bu yüzden sıkıntı yaşamaya başlamışlar'' dedi.

BUGÜN BOŞANMA DAVALARI VARDI

Derya Fakir'in maddi sıkıntılar nedeniyle 4 ay önce dedesinin evine geldiğini anlatan Kızıl, çiftin kendi aralarında anlaşarak boşanmaya karar verdiklerini söyledi.

Çocuklardan Nebahat'ın babasının yanında, Bünyamin'inde annesinin yanında kaldığını ifade eden Kızıl, şunları kaydetti:

''Derya, oğlu ile birlikte dedesinin yanında kalmaya başladı. Bugün de boşanma davaları vardı. Dün akşam üzeri Kadir, babamın evinin önünde dolaşmış durmuş. Yeğenim gece işten geldikten sonra annem, babam ile birlikte sofraya oturduklarında bahçe duvarından atlayarak açık olan kapıdan Derya'ya av tüfeği ile 2 el ateş ederek öldürmüş. Kendi çocuğunun yanında yıllarca aynı yastığa baş koyduğu bir kişiyi öldüren kişi ancak ve ancak ruh hastası olabilir. Bunu bir insan nasıl yapabilir? Şimdi benim yeğenim öldü. Kendisi cezaevinde sürünecek. 2 tane çocuk ortada kaldı. Tek amacı çocuklarına bakmak olan, bunun için günlük 12 saat çalışan gencecik bir kadın öldü. Ben Kadir'in bu cinayeti planlayarak yaptığına inanıyorum. Cezası neyse en ağır şekilde çeksin.''

Ailesi tarafından Karaman Devlet Hastanesinden alınan Derya Fakir'in cenazesi Kır Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

Kadir Fakir ise Karaman Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kadir Fakir (28), bir süredir ayrı yaşadığı eşi Derya Fakir (24) ile konuşmak için merkez Tapucak Mahallesi 343 Sokak'taki evine gitmiş, Derya Fakir'in, eşini ''eve almak istememesi'' üzerine başlayan tartışmada, Kadir Fakir, eşini av tüfeğiyle öldürmüş, olaydan sonra 33 KF 372 plakalı kamyonet ile kaçan Fakir, mobese kameralarından tespit edilerek, Mersin'in Mut ilçesi girişinde polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.