BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evde yabani hayvan besleyenlere uyarı

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, doğal ortamda yakalanan yabani hayvanların evde beslemesinin yasak olduğunu söyledi.

Abone ol

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, yaralıda olsa doğal ortamda yakalanan, kartal, şahin, atmaca gibi hayvanların evde beslenmesinin yasak ve besleyen kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Evde kartal, şahin, atmaca gibi hayvanların beslenmesinin izne tabi olduğunu belirten Ayyıldız, "Yabani hayvanların evde beslenebilmesi için, alınan hayvanların bir üretim merkezinde yetişmesi ve sertifikası olması gerekir. Av için şahin besleyen vatandaş, ilgili kurum yetkililerine şahini nerden aldığını belgelemesi gerekir. Aksi taktirde cezai işlem yapılır.

Şahin, sahibine her av için 228 Tl para cezası kesilir" dedi.
Bazı vatandaşların yaralı hayvanları tedavi için evine aldığını ifade eden Ayyıldız, "Doğal ortamda yaralı da olsan bulunan hayvanlar, il çevre orman müdürlüklerine getirilmesi gerekir.

Getirilemiyorsa, bilgi dahilinde bizim ekiplerimiz o hayvanı alıp bakımını yapıp iyileştirdikten sonra tekrar doğaya salacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın buldukları yaralı yabani hayvanları, müdürlüğümüze bildirsinler" diye konuştu.