BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kabine değişikliği için Günay'ın yorumu

İsmi değiştirilecek bakanlar arasında geçen Ertuğrul Günay, Erdoğan'ın 'her an herşey olabilir' sözü için şu yorumu yaptı;

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliğine ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, “Hiçbir görev kimsenin mülkü değil. Nihayet millet adına bu görevlerimizi yapıyoruz. Sayın Başbakan, kiminle çalışmak isterse kendi takdirleridir” dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunduğu Amasya’nın Merzifon ilçesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın kabine değişikliğiyle ilgili “Her an her şey olabilir” açıklamasına ilişkin soruya Bakan Günay, “Her an her şey olabilir” diyerek Başbakan ile aynı cevabı verdi.

EMANETİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE

Günay, şöyle devam etti:

“Arkadaşlar, hepimiz görevimizi yapıyoruz. Hiçbir görev kimsenin mülkü değil. Nihayet millet adına bu görevlerimizi yapıyoruz. Sayın Başbakan, kiminle çalışmak isterse kendi takdirleridir. Ne zaman değişiklik isterse o zaman Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakatla bunu gerçekleştirirler. Biz, bize emanet edildikçe görevi, emaneti başımızın üstünde, üzerinde taşımaya çalışırız. Bizim işimiz budur. Soruların muhatabı biz değiliz.”

Beraberinde Amasya Valisi A. Celil Öz, AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim ve Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı ile birlikte açılışını yaptığı Akif Gülle Kültür Merkezi’nde inceleme yapan Günay, Türkiye’nin turizmde 100’üncü yıl hedefini 90’ncı yılda gerçekleştirmiş durumda olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere çok önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde kabinede değişiklik olacağı yönündeki söylentileri, “Her an her şey olabilir” şeklinde değerlendirdi. Erdoğan, kabine değişikliği söylentilerinin sorulması üzerine, “İsimleri bana da verin, bana yardımcı olun” dedi. Erdoğan, Sağlık, Maliye, İçişleri gibi bazı bakanların isminin zikredilmesi üzerine, “Arkadaşlar her an her şey olabilir” diye ekledi.