BIST 10.161
DOLAR 32,34
EURO 34,67
ALTIN 2.392,55
HABER /  GÜNCEL

John Lennon ölümünün 30. yıldönümünde anılıyor

Liverpool ve New York başta olmak üzere, dünyanın birçok şehrinde Lennon hayranları bir araya gelerek anma törenleri düzenliyorlar.

Abone ol

Liverpool'daki törende 300 kadar Liverpool'lı müzisyen bir araya geldi.

John Lennon ölümünün otuzuncu yılında törenlerle anılıyor.

Lennon'un doğdu Liverpool'daki törenlerde Lennon ve Beatles'in yüzlerce hayranı toplanarak Lennon'un şarkılarını söyleyip, mumlar yaktılar.

Şehrideki bir başka anma töreninde ise Liverpool'lu 300 kadar müzisyen bir araya gelerek, 1964'te çekilen bir Beatles fotoğrafını yeniden canlandırdılar.

Ayrıca Liverpool'daki Chavasse Parkı'nda dikilen John Lennon'un heykeli etrafında binlerce Lennon hayranı toplandı.

Liverpool'daki törenler şehirde iki aydır süren Joh Lennon anma etkinliklerinin bir parçası.

New York'taki anma töreni ise, Lennon'un öldürüldüğü apartmanın önünde yapılacak.

Ayrıca John Lennon'un eşi Yoko Ono tarafından düzenlenen bir anma konserleri de bugün Japonya'da gerçekleşecek. Bu konserin gelirleri dünyanın dört bir yanındaki eğitim ihtiyacı olan çocuklara bağışlancak.

"John'un anısını hep birlikte yaşatalım"

Yoko Ono, bugün yaptığı açıklamada "bu acı yıldönümünde, John'un anısını hep birlikte yaşatalım" dedi.

Ono, Lennon'un 40 yıllık kısa ömründe insanlığa çok şey verdiğini, ve bu yüzden şanslı olduğumuzu söyledi.

"Hala Lennon'dan öğrenebileceğimiz çok şey var" diyen Ono, tek beklentisinin Lennon'un derin bir sevgi ve saygıyla anılması olduğunu dile getirdi.

8 Aralık 1980 günü John Lennon öldürüldüğünde 5 yaşında olan oğulları Sean Ono Lennon ise babasının anma günlerinin kendisi için zor günler olduğunu söyledi.

"Böyle günlerde öncelikle annemin iyi olduğundan emin olmak istiyorum" diyen Sean Lennon babası Mark Chapman tarafından vurulduğu an silah sesini evden duyduğunu söyledi.

Dünya pop müzik tarihinin en önemli gruplarından Beatles'ın üyelerinden John Lennon, grubun dağılmasından sonra politik kaygılarını öne çıkararak dünyanın dört bir yanındaki muhaliflerin simge ismi olmuştu.

Savaş karşıtlığı, kapitalizm karşıtlığı gibi fikirlerini müzikal alanda geniş kitlelere sunan Lennon, 8 aralık 1980 günü Mark Chapman isimli bir hayranı tarafından vurulmuştu.