BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  DÜNYA

Jetler Libya'ya bomba yağdırıyor

Obama, Libya'daki savaşın Kaddafi gidene kadar devam edeceğini açıkladı!

Abone ol

Obama, Libya'ya düzenlenen operasyonların Kaddafi gidene kadar süreceğini söyledi. Liderliği yeni yönetim oluşunca koalisyon üyelerine bırakacaklarını söyleyen Obama, müdahalenin de insani kriz potansiyeli nedeniyle başlatıldığını duyurdu. Bu arada Fransa dün herhangi bir saldırının düzenlenmediğini açırlarken, yeni günün ilk dakikalarında Trablus yeniden bombalanmaya başlandı!

El Cezire televizyonu, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin elindeki iki hava savunma üssünde bulunan radarların imha edildiğini duyurdu.

Libya resmi televizyon kanalı, başkent Trablus'a yeni bir hava saldırısı başlatıldığını duyurdu.

Kentte başlayan ve gece karanlığında mermi izleri açıkça görülebilen uçaksavar ateşinin ardından, patlama sesleri duyuluyor. 

Libya hükümet sözcüsü, ülkenin en büyük üçüncü kenti Misrata'yı "üç gün önce kurtardıklarını" bildirdi.

Sözcü Musa İbrahim düzenlediği basın toplantısında, hükümet güçlerinin kenti üç gün önce kurtardıklarını ve Misrata'da "terörist unsurları" aradıklarını söyledi.

ÖLÜ SAYISI ABARTILIYOR MU?

Uluslararası koalisyonun bugün albay Muammer Kaddafi'nin Guededfa aşiretinin yaşadığı Trablus'un 750 km güneyindeki Sebha kentini bombaladığını belirten sözcü, "Düşman koalisyonun cumartesiden beri Trablus, Zuvara, Misrata, Sirte ve Sebha'ya özellikle havaalanlarını hedefleyerek, hava taarruzu ve füze saldırısı düzenlediğini" kaydetti.

İbrahim, çok sayıda ölü olduğunu, limanların da bombalandığını, ayrıca Sirte sivil havaalanının hedef alındığını belirterek, "Sirte'yi görün, sivil bir havaalanı ve bombalandı, çok sayıda insan öldü. Limanlar da bombalandı" dedi.

Bu arada, Kanada'ya ait dört F-18 avcı uçağı bugün Libya'ya ilk sortilerini yaptı, ancak herhangi bir hedefi bombalamadı.

OBAMA: KADDAFİ GİDENE KADAR BOMBALANACAK"


ABD Başkanı Barack Obama, Libya yönelik gerçekleştirilen operasyonda Libya lideri Muammer Kaddafi etkisiz hale getirilince liderliği diğer koalisyon üyelerine bırakacaklarını söyledi. Obama, insani kriz potansiyelinden dolayı müttefiklerin Libya'ya karşı askeri harekat başlatmak zorunda kaldığını belirtti.

Bu arada Fransa'nın Libya üzerinde 20 savaş uçağı bulunduğu fakat bugün şu saatlere kadar herhangi bir saldırı düzenlemedikleri belirtildi.

Fransa Ordusu Sözcüsü Thierry Burkhard, Charles de Gaulle uçak gemisinin ise yarından itibaren operasyonlara hazır hale geleceğini söyledi. 

MİSRATA KENTİNDE ÖLENLERİN SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Libyalı muhalifler, Trablus'un doğusundaki Misrata kentinde Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin saldırısında ölenlerin sayısının 40'a yükseldiğini bildirdi.

Muhaliflerin sözcüsü ve kentteki hastane kaynakları, Kaddafi güçlerinin ateşinde ölenlerin 40'a çıktığını ve 300'den fazla kişinin de yaralandığını belirterek, can kaybının artabileceğini kaydettiler.

Bu arada, Libya'daki muhalefetin internette yayın yapan televizyonu El Hürra'nın kurucusu Muhammed El Nabbus'un Kaddafi güçlerinin cumartesi Bingazi'ye saldırılarında öldürüldüğü bildirildi.

Merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) yapılan açıklamada, bir bilgisayar şirketinin sahibi olan 28 yaşındaki El Nubbus'un, Bingazi saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, Fransa Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Albay Thierry Burkhard, Fransız savaş uçaklarının Libya'ya askeri müdahalenin başlangıcından beri tek taarruzunun cumartesi yapıldığını bildirdi.

Sözcü, bu taarruzda Libya ordusuna ait dört zırhlı aracın vurulduğunu, bundan sonra Fransız savaş uçaklarının saldırılarda yer almadığını belirtti.