BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.443,03
HABER /  GÜNCEL

Kaza sonrası hastanede linç girişimi

Mersin'de aşırı hız yaptığı ileri sürülen ve bir çocuğu yaralayan sürücü linç ediliyordu!

Abone ol
Mersin'de bir otomobil 4 ilköğretim okulu öğrencisine çarparak yaralanmalarına neden oldu. Kazanın ardından çocuklar hastaneye kaldırılırken, çevredeki vatandaşlar ise aşırı hız yaptığını iddia ettikleri sürücüyü linç etmek istedi. Yakındaki bir dükkana girerek kendini kilitleyen sürücüyü, ellerinde bıçak, satır ve taş bulunan 500 kişilik bir grubun içerisinden polis ekipleri güçlükle çıkarabildi.
Mersin'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 33 B 2607 plakalı otomobil, Kurdali Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı'nda okuldan dönen ilköğretim öğrencileri Bilal ile kardeşi İbrahim Çetin ve Rojda ile kardeşi Baran Gücüyetmez adlı öğrencilere çarptı. Yaralı 4 öğrenci 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Mersin Devlet Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından bölge sakinleri aşırı hız yaptığını iddia ettikleri sürücüyü linç etmek istedi. Sürücü, olay yerine yakın bir bölgede girdiği iş yerine kendini kilitledi. Vatandaşlar sürücüyü ele geçirebilmek için iş yerinin kapısını tekme ve sopalarla kırmaya çalıştı.
Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri yaklaşık 500 kişilik kalabalığı dağıtmak istedi. Bunun üzerine kalabalık polise, sürücüyü koruduğu gerekçesiyle satır, taş ve bıçaklarla saldırdı. Yüzlerce Çevik Kuvvet ekibi bölgeye takviye olarak gönderilirken, sürücü polis kordonu arasında bir panzere bindirilerek polis merkezine götürüldü. Ancak öfkeli kalabalık sakinleşmedi ve polise taşlarla saldırmaya devam etti.
Polis ekiplerinin bölgede aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.