BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor'u zirveden koparan kayıp

Süper Lig'in 26. haftasında zirve yarışından kopmak istemeyen Bursaspor sahasında Ankaragücü ile berabere kaldı!Bursaspor'da kayıp sürüyor! Kendi sahasında puan kaybeden Bursa, zirveden iyice koptu!

Abone ol
Süper Lig'in 26. hafta kapanış mücadelesinde Bursaspor sahasında konuk ettiği kardeş takım Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak zirve yarışında ağır bir darbe daha aldı. İkinci yarının ilk 8 haftasında 11 puan kaybederek şampiyonluk yarışında geri kalan Bursaspor, başarısız sonuçlarına bir yenisini ekledi. 
 
Bursaspor'un Ankaragücü'nü ağırladığı ve Ertuğrul Sağlam'ın yeşil beyazlı takımın başında üstüste 100. sınavına çıkarak rekor kırdığı mücadele 0-0 sonuçlandı. Böylece Bursaspor'un lider Fenerbahçe ve takipçisi Trabzonspor ile arasındaki puan farkı da 9'a yükselmiş oldu.
 
Yaşadığı form düşüklüğünün önüne geçemeyen Bursaspor, Ankaragücü karşısında beklenenden uzaktı. Ankaragücü'nün orta sahada baskılı futboluyla durduğu yeşil beyazlılar, hücumda istediği zenginliği bir türlü sağlayamadı. Cılız ataklarla etkili olmaya çalışan yeşil beyazlılar karşısında konuk ekip de rakip kalede etkili olamadı ve ortaya kısır bir futbol çıktı. Keyifsiz geçen ilk yarı sona erdiğinde tabela değişmemişti: 0-0
 
Ertuğrul Sağlam da takımının ilk yarıdaki silik görüntüsünden rahatsız olmuş olmalı ki devre arasında iki oyuncu birden değiştirdi. Batalla ve Insua'yı oyundan alan Sağlam, Alditore ve Ergic'i sahaya sürdü. Ancak bu edğişiklikler de fazla etkili olmadı takım üzerinde.

Son 30 dakikaya girilince Bursaspor 3 puan için bastırmaya başladı. Dakikalar ilerledikçe rakibini yoran yeşil beyazlılar Miller ve Altidore ile önemli fırsatlardan yararlanamadı. Ankaragücü de hızlı hücumlarla gol ararken; iki takım da amacına ulaşamadı.
 
Maç, başladığı gibi 0-0 sona ererken, Bursaspor şampiyonluk ümitlerini iyiden iyiye eritmeye başladı. 

51 puana çıkan Bursaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un 9'ar puan gerisinde kaldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

9. dakikada gelişen Bursaspor atağında Ömer'in indirdiği topu Miller kafa ile tamamlamak istedi. Top kaleci Özden'de kaldı.

15. dakikada sağ kanatta Ali Tandoğan topu Volkan Şen'e bıraktı. Ceza yayı üzerine ilerleyen Volkan'ın şutunu kaleci Özden kornere gönderdi.

30. dakikada kazanılan serbest vuruşu Bursaspor Ozan İpek ile kullandı. Köşeye giden set şutu kaleci Özden uzanarak kornere gönderdi.

34. dakikada orta sahadan aldığı top ile ilerleyen Gabric'in sol kanattan şutu az farkla auta çıktı.

40. dakikada Ankaragücü atağı sol kanattan gelişti. Ceza sahası içinde topla buluşan Bednar'ın plasesini Ivankov son anda köşeden kornere çelmeyi başardı.

45. dakika. İlk yarıda 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

56. dakikada Ankaragücü'nün kazandığı serbest atışı Sapara kullandı. Sapara'nın çaprazdan orta şut karışımı vuruşunda defansa çarpan top Ivankov'da kaldı.

57. dakikada gelişen Ankaragücü atağında sol kanattan hareketlenen Özgür topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Gabric'in kafa vuruşunda köşeden kaleye giden topa Ivankov iki hamlede sahip oldu.

65. dakikada Bursaspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Altidore'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Miller, kaleci Özden ile karşı karşıya kaldığı anda topa sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından auta çıktı.

68. dakikada Bursapor atağında kazanılan serbest atışı kullanan Ali topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Ozan İpek'in kafa vuruşunda top kaleci Özden'de kaldı.

69. dakikada Ankaragücü atağındı Vittek, ceza sahasının hemen önünde bulduğu sert bir vuruşla yerden kaleye gönderdi. Top, kaleci Ivankov'da kaldı.

75. dakikada sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Ali topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Ömer'in kafa vuruşunda top arka direğe doğru yöneldi. Pozisyonu iyi takip eden Miller'in röveşata vuruşunda top üstten auta çıktı.

77. dakikada Miller'in pasıyla ceza sahasına giren Altidore'nin vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.
 

BURSASPOR: 0-0 :ANKARAGÜCÜ 
STAT: Atatürk

HAKEMLER: Süleyman Abay xx, Serkan Akarca xx, Mehmet Cem Hanoğlu xx
BURSASPOR: Ivankov xx, Ali xx, Ömer xx, Musfata xx, Serdar xx, Insua xx, Bekir Ozan xx, Volkan xx, Ozan xx, Batalla xx, Miller xx

YEDEKLER: Yavuz, Svensson, Altidore, İbrahim, Turgay, Sercan, Ergic
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

ANKARAGÜCÜ: Özden xx, Sapara xx, Bednar xx, Adem xx, Mehmet xx, Kağan xx, Rajnoch xx, Özgür xx, Zewlakow xx, Klukowski xx, Gabric xx
YEDEKLER: Bayram, Murat, Fatih, Vittek, Turgut, Aydın, Serdar

TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
SARI KARTLAR: Ömer Erdoğan, Mustafa Keçeli (Bursaspor) Bednar, Gabric (Ankaragücü).