BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Japon kültürünü tanıttılar

Tokai’den Bursa'ya gelen Japon heyet, sergiledikleri el sanatları ve geleneksel dans gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Abone ol

Nilüfer Belediyesi’nin 2010 Türkiye’de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında yaptığı park açılışına katılmak üzere Tokai’den Bursa'ya gelen Japon heyet, Konak Kültürevi’nde sergiledikleri el sanatları ve geleneksel dans gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte; kağıt katlama sanatı olan Origami, Japon hat sanatı, çiçek düzenleme sanatı olan İkebana, samuray eşleri için resmi giyisi haline gelen Kimono ve kağıt kesme sanatı olan Kirie, Nilüferliler’e tanıtıldı.

ÖZEL GÖSTERİLER

Çocuklar kağıt katlama sanatı ile yakından ilgilenirken, bayanlar ise İkebana ve Kimono giyimine ilgi gösterdi. Japon atölyesi sanatçıları, meraklılar ile yakından ilgilenirken iki ülke kültürünün yakından tanınmasının önemine dikkat çekti.

Japon kültürünün Bursalılar’a sergilendiği etkinlikte ayrıca, geleneksel dans gösterileri de yapıldı. Gösteri öncesi konuşan Tokai Belediyesi Kültür İşleri Başkanı Yoşiye Sano, Nilüfer Belediyesi’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Sano iki ülke arasındaki kültürel bağların gelişmesiyle halkların daha da yakınlaşacağını ifade etti.

Daha sonra Japon sanatçılar geleneksel danslarını sergiledi. Etkinlikte kılıçla yapılan Samuray gösterisi büyük ilgi topladı.