BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal bu parkla nefes alacak

Kartal Belediyesi, Kızılay Bulvarı üstündeki Afet Yönetim Merkezi’nin bulunduğu alanı Kent Parkı olarak düzenliyor.

Abone ol

Kartal Belediyesi vatandaşların nefes alacakları bir meydan daha kazandırıyor.

Kızılay Bulvarı üstündeki Afet Yönetim Merkezi’ni devralarak Kartal Belediyesi Atölyelerine taşıyan Kartal Belediyesi bu alanı yeşil alan olarak ilçeye kazandırıyor. Kartal Afet Yönetim Merkezi’ni Kartal Kaymakamlığından devralan Kartal Belediyesi, merkezi belediye atölyesinin bulunduğu yere taşıdı.

Belediyenin iş makineleri parkının ve alt yapı hizmetlerinin merkezi olan belediye atölyesine Afet Yönetim Merkezi’nin taşınması ile, olası risklere anında ve tek merkezden müdahale edilmesi sağlanacak. Konuyla ilgili Başkan Altınok ÖZ şöyle dedi: “Afet Yönetim Merkezi’nin Belediyemize devrini talep ettik ve devraldık. Çünkü olası afetlere karşı tüm kurumların anında ve tek merkezden yönetilerek müdahalede bulunulması önemli. Bu nedenle Belediyenin iş makineleri parkıyla, alt yapı hizmetlerini içinde barındıran merkezimize Afet Yönetimini de dahil ettik”.

Kartal Belediyesinde Sivil Savunma konusunda uzman ekibin sayıca artırıldığını, karanın yanı sıra deniz arama kurtarma ekiplerinin de çalışmaya başladığını aktaran Başkan ÖZ, mahallelerde bulunan 24 afet istasyonunu da devraldıklarını belirtti. Başkan “Afet Yönetim Merkezi’nin bulunduğu alanı planlara uygun olarak yeşil alan olarak düzenleyip ilçemize kazandıracağız. Burada yapılacak parkımıza da Kuvayı Milliye Kahramanı Kartallı Kâzım’ın heykelini dikerek ismini vereceğiz” diyerek, Kartallı Kâzım’ın heykelinin de yapımına başlandığını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ, Kartal’ın değerlerini yaşatmanın önemine değinerek, daha önce Neyzen Tevfik’in heykelini yaptıklarını, şimdi de Kuvayı Milliye Kahramanı Kartallı Kâzım’ın heykelinin yapımına başlandığını belirterek “Kartallıyız ve Kartal’ın değerlerini yaşatmak, bilince çıkarmak kararlılığındayız” dedi.