BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Jandarmadan Lice'de gaz bombasıyla müdahale

Kayacık köyünde "kalekol" yapımı nedeniyle BDP'li grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede ölü ve yaralılar var.

Abone ol

AJANSLAR-Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çatışma çıktı. Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı. İlk gelen bilgilere göre olaylarda 1 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı öğrenildi.

KAYMAKAM ÖZBEK'TEN İLK AÇIKLAMA 

Lice Kaymakamı Özer Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayacık köyünde yapımına birkaç ay önce başlanan kalekol nedeniyle BDP'li bir grubun köye gittiğini ve kalekolun yapılmasını istemediklerini belirterek olay çıkardıklarını söyledi.

Grubun molotofkokteyli ile saldırdığını, kalekola ait inşaat alanındaki işçilerin kaldığı şantiyenin yakıldığını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:

"Grup, taşlarla saldırdı. Kalekola girdiler. Bu sırada Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye jandarma özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş etti. Gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olay yeri inceleme ve istihbarat birimleri olayı inceliyor. Silah ile yaralanan varsa balistik inceleme yapılacak."

Özbek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan olayda yaralananlar Lice Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 5 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


diyarbakir-lice.jpg 

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü olaylar sırasında yaralananlar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik birimleri sevk edildi.