BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır Valiliği’nden Lice açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde meydana gelen olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si ağır 9 kişinin yaralandığını bildirdi.<br/>Di...

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde meydana gelen olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si ağır 9 kişinin yaralandığını bildirdi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün öğlen saatlerinde Lice ilçesi Kayacık köyünde 200-250 kişilik bir grubun, tadilatı yapılan karakolda çalışmaları durdurmak ve protesto etmek istediği belirtildi. Açıklamada, "Saat 15.30’da yaptıkları basın açıklaması sonrasında grup molotoflu, taşlı, sopalı ve el yapımı patlayıcılarla karakola saldırmış ve akabinde Kayacık köyü karakolunun tel örgülerini aşmış ve işçilerin bulunduğu barınma çadırını molotof atarak ateşe vermişlerdir. Daha sonra inşaatı işçileri ile güvenlik güçlerini taşlamaya başlamışlar ve sopalarla saldırmışlardır. Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik güçleri tarafından öncelikle gruba dağılmaları konusunda yüksek sesle sözlü olarak uyarıda bulunulmuş akabinde Grubun dağılmayıp tekrar karakola saldırılarını devam ettirmesi ve bir şahsın silahla ateş etmesi üzerine gazla müdahale edilmiş ve tüm bu uyarılara rağmen grubun dağılmaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Kayacık Karakolu’na yapılan müessif ve tasvip edilmeyen bu saldırı sonrası yapılan tespitte 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 si ağır 9 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Barış sürecinin bölgemizde meydana getirdiği olumlu iklim ile yeni yatırımların, turizm potansiyelinin ve huzur dolu yaşamın coşku ile yaşandığı bu ortamı bozmak isteyen kötü niyetli bu tür girişimler nereden gelirse gelsin mutlaka idari ve adli soruşturma sonucu gerekli cezai müeyyidelere muhatap olacaklardır. Kamuoyu ve halkımız sulh ve sükun içerisinde yapılmakta olan soruşturmaların sonucunu beklemelidirler. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum" denildi.
Açıklamada olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.