BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kosova’da Başbakan Erdoğan’a destek mitingi

Kosova’nın tarihi Prizren kentinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için miting düzenlendi. <br/>Milli İradeye Destek mitingi,...

Abone ol

Kosova’nın tarihi Prizren kentinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için miting düzenlendi.
Milli İradeye Destek mitingi, Başbakan Erdoğan’ın 2 yıl önceki Prizren ziyaretinde halka hitap ettiği ünlü “Şadırvan” meydanında gerçekleştirildi. Meydanda toplanan yüzlerce Türk, Arnavut, Boşnak ve Roman, ellerinde Türk ve Kosova bayraklarıyla Başbakan Erdoğan’a "Seninleyiz" mesajını verdi.
“Kosova Seninle” adlı miting, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDRP) Boşnak Demokratik Partisi DSB, AKEA- Prizren Şubesi, Kosova Genç Birlik Derneği Girişimi, Kosova Muhafazakar Partisi, Balli Kombetar Partisi, Kosova Demokratik Partisi, Boşnak Demokratik Partisi, Roman Partisi PREBK, Priştine Vatandaş Girişimi, Kosova Genç Birlik Derneği ve Bağımsız Entelektüeller Derneği’nin katılımıyla düzenlendi.
Türk ve Kosova bayraklarının dalgalandığı mitinge, KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, Kosova Yerel İdare Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç, milletvekilleri Müferra Şinik, Fikrim Damka ve Enis Kervan, Kosova Muhafazakar partisi Genel Başkanı Munir Basha, dernek başkanları ve diğer yetkililer katıldı.
Kosova’nın bir çok şehrinden gelen vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşen mitingde, “Kosova Seninle”, “Dik Dur Eğilme Kosova Seninle”, “Seni Yalnız Bırakmayacağız”, “Hemşehrimiz Erdoğan” yazılı pankartlar açıldı. Mitingde Başbakan Erdoğan’a Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça okunan destek mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye bugün, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, daha güzel hale gelmiş ve ekonomik refah konusunda önemli mesafeler almıştır. Yardımını ve dost elini dünyaya açmış ve bu toprakları da göz ardı etmemiştir. Türkiye’de son günlerde gerçekleşen eylemlerin, Türkiye’nin imajını ve ekonomi gücünü zedelediğine, Türkiye’ye verdiği zarar kadar Türk ve İslam dünyasına da zarar verdiğine işaret etmek istiyoruz. Bu doğrultuda, Balkanlarda yaşayan bizler; Türkiye’deki kardeşlerimize, dostlarımıza ve dünya lideri kıymetli Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şunları belirtmek isteriz; ’Güçlü Türkiye, Güçlü Balkanlar demektir. Mutlu Türkiye, Mutlu Balkanlar demektir.’ Antidemokratik ve komplo senaryolarına karşıyız, Türkiye’nin itibarının zedelenmesine ve düşürülmesine fırsat vermeyiz. Biz Türkiye sevdalıları, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olacağız. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, aynı zamanda Balkanların lideri olarak da kalacaktır. Sevgili Başbakan, saygıdeğer Recep Tayyip Erdoğan Kosova seninledir. Kosova seni seviyor.”
Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, bugün yine Prizren’den seslendiklerini belirterek, Başbakan Erdoğan’a desteklerini ifade ettiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Kosova’nın en büyük dostlarından biri olduğunu anımsatan Yağcılar, “Biz Türkiye’nin güçlü kalmasını istiyoruz, güçlü kalkınmasını arzuluyoruz. Türkiye’yi seviyoruz, Sayın Başbakanı seviyoruz. Türkiye kalkınacaktır. Türkiye istikrarlı olacaktır. Türkiye’nin şevki tüm Balkanlara yansıyacaktır. Bunun en büyük garantisi de Sayın Başbakandır” dedi.
Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Kenan Hasip de, farklı etnik gruplara mensup olan insanların bir araya toplanıp seslerini duyurduklarına işaret ederek, “Değerli Başbakanımıza Prizren’den, Kosova’dan diyoruz ki; ’Sayın Başbakanımız durmak yok, yolumuza devam, dik durun biz yanınızdayız” ifadesini kullandı.
Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nazir ise, “Biz Makedonya’da yapmış olduğumuz dev bir mitingde şöyle bir slogan atmıştık; ’Dik dur eğilme Balkanlar seninle.’ Bugün de buradan aynısı demek istiyoruz. Sayın Başbakan, dik dur eğilme Kosova seninle. Biz Türk milletinin bir parçasıyız. Fakat başka başka ülkelerde yaşıyoruz. Balkanlardayız. Ana vatanımız her zaman yanımızda yer almıştır. Biz de büyük Türkiye’nin her zaman yanındayız” dedi.
Başbakan Erdoğan’a desteklerini göstermek için bugün burada yer aldıklarını kaydeden Kosova Muhafazakar Partisi (PK) Genel Başkanı Munir Basha da, "Hem parti hem de vatandaş olarak Başbakan Erdoğan’a Kosova ve halkına verdiği desteklerinden dolayı şükranlarımızı ifade etmek için buradayız” şeklinde konuştu.
Boşnak Vatan Partisi Genel Başkanı Cezayir Murati de, 28 Haziran 2013 tarihinin, Balkanların, özelikle Kosova ve Bosna’nın büyük dostu Başbakan Erdoğan’a verilen destek ile anılarda kalacağını söyledi.
KDTP milletvekili Müferra Şinik yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti zaten çok büyük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü. Bu gücünü hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında göstermektedir. Bu gücünün var olduğu ve daima var olacağı inancıyla biz bugün Prizren’de, Kosova’da, Balkanların diğer ülkelerinden gelen dostlarımızla birlikte, burada Türk, Arnavut, Boşnak gözetmeksizin, hepimiz bir araya geldik ve geniş katılımlı bir miting oldu. Kosova-Türkiye dostluğu daim olsun” dedi.