BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

TECO’dan Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tayvanlı motor ve elektrik ev ürünleri üreticisi TECO’nun Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açı...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tayvanlı motor ve elektrik ev ürünleri üreticisi TECO’nun Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çırağan Palace Kempinski’de TECO Elektrik Türkiye açılış töreni basın toplantısına katıldı. Çağlayan, Tayvanlı motor ve elektrik ev ürünleri üreticisi TECO Türkiye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi. TECO şirketinin, Türkiye’de yatırım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağlayan, yatırım kararının duygusal olmadığını ve lojistik avantajını da göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Bakan Çağlayan, Türkiye’nin 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkeye erişebildiğini, 18 trilyon dolar olan dünya ticaretinin yaklaşık yarısının bu 56 ülkede gerçekleştirildiğini belirtti. Çağlayan, iklimlendirme sektörünün dünyada toplam ihracatta geçtiğimiz yıl 436 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirterek bu rakam içerisinde Türkiye payının 3.6 milyar doları bulduğunu söyledi. Çağlayan, yurtdışı seyahatlerinde işadamlarıyla bir araya geldiklerini ve işadamlarının Türkiye’nin başarı hikayesinden övgüyle bahsettiklerini belirtti. Bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Çağlayan, "Bundan da son derece mutlu oluyorum; çünkü tüm dünyada Türkiye algısı, hak ettiği algı son derece önemli bir seviyeye gelmiştir ve Türkiye’ye çok daha fazla yatırımcı gelecek" dedi.
TECO’nun Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Bakan Çağlayan, şirketin bu rakamın da üzerine çıkabileceğini tahmin ettiğini söyledi.