BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  DÜNYA

Beşiktaş Bilic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Beşiktaş’ın 3 yıllık anlaşmaya vardığı Hırvat teknik adam Slaven Bilic, resmi sözleşmeyi imzaladı. <br/>Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde ...

Abone ol

Beşiktaş’ın 3 yıllık anlaşmaya vardığı Hırvat teknik adam Slaven Bilic, resmi sözleşmeyi imzaladı.
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in de katıldığı törenle Slaven Bilic kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayan 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı.
Siyah-beyazlıların yeni Teknik Direktörü Slaven Bilic, Beşiktaş gibi çok büyük bir kulüpte çalışacak olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, “Öncellikle bu harika ülkeye geldiğim, Beşiktaş gibi bir kulüpte çalışma imkanı bulduğum için çok memnunum. Bundan onur duyuyorum. Yarın başlayacak olan yeni sezon hazırlıklarımıza bir an evvel geçmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Taraftarlarımıza şunu vaad ediyorum; elimizden gelenin en iyisini yaparak, buradaki değerleri, potansiyeli en iyi şekilde kullanarak bir mücadele içine gireceğiz. Onların mutlu olabilmesi için elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi.
Bilic, Beşiktaş taraftarının tüm Avrupa’nın tanıdığını ifade ederek, “Onların enerjisini kendi enerjimizle birleştirip rakiplere karşı bir avantaj elde edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Geçen sezon kendisi adına kötü bir sezon geçirdiğini anlatan Bilic, “Yaşadığım zor günler dolayısıyla şimdi bir endişe duymuyorum tam tersine bir an evvel çalışmalara başlamak ve ilk maçıma çıkmayı arzuluyorum” şeklinde konuştu.
Bilic, Türkiye hakkındaki yorumlarını ise şu şekilde aktardı:
“Almanya’da oynadığım dönemde birkaç kez Türkiye’ye gelmiştim. 2008’deki olağanüstü maçta yine Türkiye’ye karşı oynamıştık. Türkiye’yi çok seviyorum. Hatta bende İngiltere’den bile öncelikli hale geldi diyebilirim.”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile dostluğunun olduğunu vurgulayan Bilic, “Kendisine saygım var. Onunla ilgili olumlu hislerim var ama rakibiz ve onu ve takımını yenmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Yeni sezonda maçların hangi statta oynanacağının fark etmeyeceğini aktaran Bilic, “Hangi statta oynarsak oynayalım taraftarlarımız o etkileyici atmosferi sağlayacaktır. Sonuçta bir statta oynayacağız. Nerede oynarsak oynayalım olumlu atmosferi oluşturabiliriz. Bu konuda bir endişe duymuyorum” açıklamasını yaptı.
Futbol Genel Direktörü Önder Özen ile yapılacak transferler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Bilic, “Elle tutulur bir gelişme olduğunda sizlere bildiririz. Bugünden itibaren birbirimize yardımcı olarak Beşiktaş’ı yukarılara taşımaya çalışacağız” yorumunda bulundu.
Genç oyuncuların yetiştirilmesine önem veren Bilic, “Genç oyuncuların yetiştirilmesi konusunda konuşmalar yaptık. A takım hocası olsam da bu konuda katkı yapmak isterim. Transferlerle takım yaratamazsınız. Önemli olan deneyimli ve genç oyunculardan iyi bir ekip çıkarabilmektir. Benim için tek geçerli kriter oyuncunun performansıyla beni etkileyebilmesidir” dedi.
Beşiktaş’ın UEFA’dan aldığı ceza hakkında ise Bilic şunları söyledi:
“UEFA konusunda yazık olduğunu düşünüyorum. Sahada kazanılmış bir hakkın bu şekilde kaybedilmesi üzücü bir durum ama bunun bizim motivasyonumuzu etkileyeceğini sanmıyorum. Almeida ve Fernandes iyi profosyoneller.”
Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Beşiktaş’taki yapılanmanın devam ettiğini vurgulayarak şu ifadelerde bulundu:
“Beşiktaş’ta yeniden yapılanma devam ediyor. Bunun yanında transfer çalışmaları da sürüyor. Hocanın oyuncularla ilgili bilgisi var. Slaven Bilic’in buraya gelmesinde bana destek olan Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. Bana güvenip altına imza attılar. Bilic’in başarılı olması için ne gerekiyorsa yapacağım, bundan şüpheniz olmasın. Kendisinin huzurlu bir ortamda çalışabilmesi için her türlü çalışma yapılacak.”
Yeni Teknik Direktör Slaven Bilic, basın mensuplarının sorularının ardından sözleşmeyi imzaladı ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen’le birlikte basın mensuplarına poz verdi.