BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.448,33
HABER /  DÜNYA

Bakan havadan ormanları kontrol etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’ya son 5 ayda 1 milyar 117 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. <br/>Orman ve Su işl...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’ya son 5 ayda 1 milyar 117 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ve Antalya Milletvekili Sadık Badak’la Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopterle Kaş ilçesindeki Orman Sahalarını helikopterle havadan inceledi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra helikopterle iniş yaptıkları Kaş ilçesinde Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, daire müdürleri ve partililer karşıladı.
AK Parti ilçe binasına geçen Bakan Eroğlu, burada partililerle sohbet etti. Ardından Kaş Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan çay bahçesinde halka hitap eden Bakan Eroğlu, bugün Antalya’da şimdiye kadar olan en büyük yatırımların açılışını yapacaklarını ve bazılarının da temellerini atacaklarını söyledi. Antalya’nın hizmetkarı olmaktan gurur duyduklarını belirten Bakan Eroğlu, “Antalya’da bugün 3 açılış, 15 dev tesisin temelini atacağız. 18 tesisin toplam maliyeti 334 milyon lira. Antalya, Antalya olalı böyle bir yatırım görmedi. Son 5 ayda Antalya’ya 49 tane müjdeyle geldik. Bu 49 müjdelerin toplam maliyeti 1 milyar 117 milyon liradır. Antalya için çok büyük düşünüyoruz, Antalya için ne gerekiyorsa yapacağız. Şu ana kadar hükümetimiz Antalya’ya 5 milyar liralık yatırım yaptı" dedi.
Kaş’a ilk defa geldiğini belirten Eroğlu, Kaş’ın cennet gibi olduğuna değinerek şunları söyledi:
"Kaş’ta sizin için önemli olan bir tesisin de temelini buradan atalım. Antalya’dan da size selam söyleyelim. İkizce barajı ve sulaması. Bu projeyle 2 bin 60 dekar arazi sulanacak. Bunun temelden yüksekliği 41 buçuk metre. 30 metreyi geçince baraj, 30 metreden küçükse gölet diyoruz. Göletlerin işlemleri kolay. Benim bir imzamla oluyor. Ama baraj olunca 10 yıl işe başlamak için zaman geçiyor. Bunu beklemeye tahammülümüz yoktu. Bunun için İkizce’nin ismini gölet yaptık. Bitince ismini tekrar değiştirip baraj diyeceğiz. Tabiri caizse sizlere olan vefa borcumuzu da böylece ödemiş olacağız. Antalya daha da gelişecek dünyanın en muhteşem şehirlerinden bir tanesi haline gelecek. Hükümetimiz bu konuda da Antalya’ya her türlü desteği veriyor, vermeye de devam edecek."
Vatandaşların 2B arazilerinin fiyatlarının son durumu konusunda soruya da Bakan Eroğlu, "Bu konu Maliye Bakanlığı’nın konusu. Bakanlık olarak Maliye’ye teslim ettik" cevabını verdi. Bakan Eroğlu, daha sonra Antalya’da bir dizi açılışa katılmak üzere Kaş’tan ayrıldı.