BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  MAGAZİN

James Bond eksi 135 derecede

James Bond filminin yıldızı Daniel Craig'in, çekimler öncesinde kriyoterapi denilen bir yöntemle vücut geliştirdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Daily Mail''in haberine göre, 44 yaşındaki yakışıklı İngiliz oyuncu Daniel Craig, İstanbul'daki çekimler öncesinde vücut yapmak için yoğun bir kriyoterapi döneminden geçti.

"Kriyoterapi" adı verilen yöntem, bedenin dondurucu derecede soğuğa maruz bırakılarak kan dolaşım hızının artırılması ve böylece egzersiz için bedene daha fazla enerji kazandırılması esasına dayanıyor.

Daily Mail'e konuşan bir kaynak, 007'nin yıldızı Daniel Craig'in de yeni Bond filmi öncesinde gizli tutulan bir yerde birkaç kez kriyoterapi seansından geçtikten sonra yoğun egzersiz programı uygulayarak vücut geliştirdiğini söyledi.

Craig, bu yöntem çerçevesinde eksi 100 ile 135 derece arasında değişen dondurucu soğukluktaki bir bölmede 3 dakika süreyle kaldıktan sonra dışarı çıkıyor.

Bu aşırı ısı değişimi vücuttaki reseptörleri tetikliyor ve reseptörler de sinir sistemini uyararak vücudun endorfin salgılamasını sağlıyor. Böylece vücut ağrı ve acılara karşı daha dayanıklı hale gelirken, ani ısı değişikliği kanın da vücuttaki hayati organlara yönelmesini sağlıyor.
Bu sayede ayrıca kanın vücuttaki yaralı veya ağrıyan bölgelere gitmesi azaltılarak ağrıya karşı dayanıklılık da sağlanıyor.