BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,18
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li vekillere Kuran'lı mesaj

Hayat Boyu Sevgi Derneği, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na hazırladığı taslağı sundu

Abone ol

Uyuşturucu bağımlılıklarıyla mücadelesi ile tanınan Dila Tezemir'in başkanlığını yaptığı Hayat Boyu Sevgi Derneği hazırladığı Anayasa taslağını bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na teslim etti.

Taslak içeriğinde ülkemizdeki alkol satışının yasaklanmasından kuvvetler ayırımının yeniden düzenlenmesine kadar birçok konu hakkında görüş ve önerilerin bulunduğu taslağa ek olarak sanatçı bir adet Kurân-ı Kerimi kendi elleriyle uzlaşma komisyonuna sundu. Meclis ek binası çıkışında yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti her gün daha çok bozulmakta olan aile yapısı, maddi kazanımlar için namusları ve şerefleri dahil her şeyden vazgeçebilen insanları ve daha birçok nedenle kültürel ve ahlaki olarak en büyük çöküş sürecini yaşamaktadır.

Yarısından fazlası dindar olan ülke insanlarının dindar bölümü her türlü haksızlığa karşı inandıkları kuvvete sabırla sarılmayı tercih etmekte ve her zaman sessiz çoğunluk olarak kalmaktadır. Söz konusu sessiz çoğunluk içerisinde ganyan oynarken batmış oğlundan, örgüt sempatizanlarının yaktığı evini yapamadan içindeki inançlarına sığınarak sokaklarda yaşayan sessizliğini bozmayan insanlarımızdır.

Oyları kullandırtılmayan, eylemlere katılmadıkları için evlatlarıyla tehdit edilen, üniversiteye okuması için gönderdiği çocuğunun bir daha yüzünü göremeyen, askere giden evladının cenazesine sarılan ve vatan sağ olsun diyen sessiz çoğunluk önlemler alınmadığı için her gün sesli azınlığa içerisinden birilerini kaptırmaktadır.

Mezhepçilik, cemaatçilik, siyasi ayırımcılık, spor fanatizmi, ırkçılık ve milliyetçilik gibi ayırım kaynakları nedeniyle insanlarımız birbirlerine karşı sürekli kin ve haset duyguları besler hale getirilmiş, milli birlik yok edilmeye çalışılmaktadır.

Bütün bu durumlar doğrultusunda karşılaştıklarımız insanlarımızın ve bizleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni Anayasasından beklentileri her geçen gün daha çok artmaktadır.

ÇÖZÜM KURAN'DA

Toplumların içerisinde karşılaşabilecekleri ahlaki ve sosyal sorunların çözümleri geçmişte verilen örneklerle birlikte İslam dininin kutsal kitabı Kurân-ı Kerim de bulunmaktadır.

Gerçek anlamda incelendiğinde eşlerin birbirlerine karşı vazifelerinden annelik babalık haklarına, akraba haklarından komşuluk ilişkilerine, medeni hukuktan ticari hukuka, kumar oynanmasından içki içilmesine, insan haklarından hayvan haklarına kadar her konunun olması gerektiği şekil ve çözümleri bu muhteşem kitapta mevcuttur