BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Jaguar ödülleri topluyor

Jaguar; performans ve şıklığın yanı sıra hizmet kalitesi ile son bir yıl içerisinde toplam 15 ödül kazandı.

Abone ol

Mükemmelliği arayan müşterilerinin taleplerini en iyi şekilde karşılayan Jaguar, geniş yelpazedeki otomobilleri ile sürekli beğeni topluyor. Bugüne kadar birçok ödüle layık görülen Jaguar son olarak; henüz satışa sunulmayan son modeli XF ile ödül aldı. İngiltere’de yayımlanan What Car ve Eve Dergileri okuyucularının www.whatcar.com internet sitesinde yaptığı oylama sonucu Jaguar XF, “2007 Yılının En Heyecan Verici Otomobili Ödülü”nü almaya hak kazandı. Jaguar geçtiğimiz yıl aynı ödülü XK modeli ile almıştı.

Jaguar 2007 yılında yeni konsept otomobili C-XF ile Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, Autoweek Dergisi tarafından gerçekleştirilen yarışmada “Editörün Seçimi Özel Ödülü”nü de kazandı. Jaguar 2007 yılında ayrıca J.D. Power Associates Araştırma Şirketi’nin Araç Satışı Memnuniyet Anketi’nde tüm yıllara nazaran en yüksek skoru alarak, toplam değerlendirmede “Birinci” oldu.

Farklı modelleri ile geçtiğimiz yıl içerisinde de pek çok ödül olan Jaguar, XJ 2.7 TDVi modeli ile 2006 yılının başında, İngiliz otomobil sektöründe etkin rol oynayan Fleet Week ve Fleet Management Dergileri’nin okuyucuları tarafından “Fleet Mükemmellik Ödülü”ne layık görüldü.

50 yıldır dünyada en fazla arzulanan spor otomobil unvanını taşıyan Jaguar’ın XK modeli, Auto Express Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül birden kazandı. Avrupa’nın en çok satan haftalık otomobil dergisi Auto Express tarafından düzenlenen Yeni Otomobil Ürünleri 2006 yarışmasında, Jaguar XK “Yılın Otomobili” ve “En İyi İki Kapılı Spor Otomobil” ödüllerini aldı. XK serisinin Coupe modeli ise UKTV People Awards 2006 yarışmasında önemli bir başarı elde etti. Jaguar XK Coupe, İngiltere’de her ay 27 milyondan fazla kişinin izlediği, en büyük çok kanallı yayın olan UKTV seyircisinin oyları ile “Yılın Lüks Otomobili” unvanını almaya hak kazandı. İskoç Otomobil Yazarları Derneği tarafından da büyük beğeni toplayan XK Coupe, “Yılın Otomobili” ve “Yılın Spor Otomobili” seçildi. Kullanıcılarının güvenliğini de ön planda tutan XK, dünyada ilk kez geliştirilen ve çarpma anında yayalar için açılan airbag sistemi PDBS sayesinde Dünya Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda “Trafik Güvenlik Ödülü”nün sahibi oldu. Ödüle doymayan XK, 2006 yılı sonunda İngiltere’den bir ödül daha aldı. İngiltere’de en çok satış yapan otomobil yayını ve en çok izlenen televizyon programı olan Top Gear tarafından düzenlenen 2006 Top Gear yarışmasında Jaguar XK, “Yılın Otomobili” ve “Yılın GT’si” ödüllerini kazandı.

Jaguar’ın XJ modeli ise Auto Express Dergisi tarafından gerçekleştirilen Auto Express Kullanılmış Otomobil Analizi 2006 yarışmasında “En İyi Yönetici Otomobili” ödülüne layık görüldü.

Jaguar ayrıca Almanya’nın en ünlü otomobil dergisi Auto Zeitung okurlarının kalite araştırmasında birinci oldu. Almanya’nın en büyük üçüncü otomobil dergisi Auto Zeitung’un okurlarına sunduğu “2006 Kalite Araştırma Raporu”nda Jaguar markası birinci seçildi.

Seçkin kitlelere hitap eden çok özel modelleri, ürün kalitesine yakışan hizmet ayrıcalığı, etkili satış–pazarlama çalışmaları ile geçtiği yollardan ödül toplayan Jaguar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de büyük beğeni kazanmaya devam ediyor.

JAGUAR 2006 ÖDÜLLERİ
• Jaguar - J.D. Power Associates Araştırma Şirketi - Araç Satışı Memnuniyet Anketi - “Birincilik Ödülü”
• Jaguar - Auto Zeitung Dergisi - 2006 Kalite Araştırma Raporu - “Birincilik Ödülü”
• XF - What Car ve Eve Dergileri - “2007 Yılının En Heyecan Verici Otomobili Ödülü”
• C-XF - Autoweek Dergisi - “Editörün Seçimi Özel Ödülü”
• XJ 2.7 TDVi - Fleet Week Fleet Management Dergileri - “Fleet Mükemmellik Ödülü”
• XJ - Auto Express Dergisi - Kullanılmış Otomobil Analizi 2006 - “En İyi Yönetici Otomobili”
• XK - Dünya Trafik Güvenliği Sempozyumu - “Trafik Güvenlik Ödülü”
• XK - What Car ve Eve Dergileri - “2006 Yılının En Heyecan Verici Otomobili Ödülü”
• XK - Auto Express Dergisi - Yeni Otomobil Ürünleri 2006 - “Yılın Otomobili”
• XK - Auto Express Dergisi - Yeni Otomobil Ürünleri 2006 - “En İyi İki Kapılı Spor Otomobil”
• XK - Top Gear - 2006 Top Gear - “Yılın Otomobili”
• XK - Top Gear - 2006 Top Gear - “Yılın GT’si”
• XK Coupe - UKTV - UKTV People Awards 2006 - “Yılın Lüks Otomobili”
• XK Coupe - İskoç Otomobil Yazarları Derneği - “Yılın Otomobili”
• XK Coupe - İskoç Otomobil Yazarları Derneği - “Yılın Spor Otomobili”