BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İzmir'e 30 milyar TL'lik söz

Başbakan Erdoğan, İzmir'in EXPO 2020'nin ev sahipliğini alması halinde buraya yapılacak yatırımların değerinin 30 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Abone ol

Erdoğan, İzmir'de 40 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yönetim anlayışlarında ''hizmet'' olduğunu belirtti. ''Bizim sevdamız, ülkemizi, milletimizi kalkındırmanın, geliştirmenin, güçlendirmenin sevdası'' diyen Erdoğan, hizmet siyasetlerinin meyvelerinin görüldüğünü ifade etti.

Erdoğan, açılışını yaptıkları 40 yatırımın toplam tutarının 740 milyon lira, göreve gelmelerinden bu yana İzmir'e kazandırdıkları tüm yatırım tutarının 7,6 milyar lira olduğunu kaydetti.

İzmir'in EXPO 2020 fuarını kazanacağına dair inancını dile getiren Erdoğan, ''Almamız halinde, İzmir'e yapılan yatırımların değeri 30 milyar lirayı bulacaktır. İzmir bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Bütün kurumlarla bu çalışmayı yürütmek durumundayız'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Yortanlı ve Çaltıkoru barajlarındaki yetkililerle canlı bağlantı yaparak, barajların genel görünümlerini izledi. Barajların açılışını gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra 40 hizmet, eser ve yatırımın açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan, ''Yatırımlarla Türkiye kazanacak, hep birlikte kazanacağız. İnşallah muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız'' diye konuştu.

Yortanlı ve Çaltıkoru barajlarının temellerinin 1994 ve 1996 yıllarında atıldığını hatırlatan Erdoğan, ''Hamdolsun bu günleri de gördük. Daha güzel şeyler olacak inşallah'' dedi.

Açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı milletvekilleri ve İzmir Valisi Cahit Kıraç da katıldı.