BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Demirel'in tehdit gibi sözlerine sert yanıt!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde konuştu...

Abone ol

Başbakan Erdoğan AK Parti İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Süleyman Demirel'in '28 Şubat'ı sorgulayanlar, birileri de gelir onları sorgular' açıklamasına çok sert yanıt verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Biz gizli gündemle hareket eden özü sözü başka bir parti değiliz sadece millet siyaseti yapıyoruz. Sadece millete hizmet sevdalısıyız. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiriyoruz. Milletimizin beklentilerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Gidin doğuda kuzeyde güneyde eserlerimizi göreceksiniz. 81 vilayette eserlerimiz var. Durmadık koştuk. Durmak yok yola devam, dedik. Bize yan gelip yatmak yakışmaz.

Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Kendi yaşam tarzı için başkasınınkini bir tehdit, bir problem olarak lanse etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her türlü farklılığıyla özgürce, insanca, kardeşçe yaşayacaktır. Yasaklara baskılara son verdik.

BİZ MUHAFAZAKAR BİR PARTİYİZ

Korkmadan korkutulmadan hissinizi ifade edin istiyoruz. CHP, BDP ve MHP artık korku siyasetini bir kenara koymak zorunda. Bu size haksızlıktır.

Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Bizim ilkelerimiz belii, birilerin sürekli ifade ettiği gibi zihhimizin arkasında farklı şeyler yok.

Bizim için İzmir'de ne varsa Van'da da o olacak dedik. Biz biriz, beraberiz. Bizde dinsel milliyetçilikte yok.

Milleti korkutmak istediler, bizim ilkelerimizi, biz tarafımızı ortaya koyduk onun aksiyle bizi kimse vurmasın. Biz tercihleri ortaya koyuyoruz, bu engelleri, baskıları kaldırıyoruz. 

BAŞBAKAN İDAM ETMİŞ ÜLKEYİZ

1930 yılında demokrasiye geçiş denemesinin ömrü kısa sürdü. Ama değişim 16 yıl sürdü. Bugünlere çok engelleri aşarak ulaştık. Milli irade zaman zaman sektelere uğradı. Bu ülkde başbakan idam edildi.

KEFENİMİZLE GELDİK KEFENİMİZLE İLERLİYORUZ

Sayın Demirel ne diyor, '28 Şubat'ı sorgulayanlar, birileri de gelir onları sorgular'. Yazık, yazık... Bu ülkede bir şeyler oluyor, 'Bu ülkede artık yapanın yanına kar kalmayacak' diyor millet. Şu anda sizler bu tür tehditlerle, atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz hep söyledik, kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz.

TUVALETE 1 MİLYON VERİYORDUK

Ah İzmirliler CHP'ye MHP'ye anlatın bunları biz 230 milyardan aldık milli geliri şimdi 772 milyar dolar milli gelirimiz var...

Büyüyoruz be! Allah'ın iznihyle 2023'e farklı hazırlanıyoruz. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasında Türkiye olacak.

Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Enflasyon yüzde 30'du şimdi ise yüzde 8. Bu canavarı ayaklarımızın altına aldık. Tuvalete 1 milyona gidiyorduk. Şimdi 1 lira oldu. Ne dediler enflasyon patlar dediler. Çatladı bunu biz yaptık... Diğerleri bunu yapadılar. Bunlar sadece kuru sıkı atsın.

DARBE UMANLARIN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Darbelerden medet uman, darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları bugün artık kırılmıştır. Darbelerden çıkar devşirmek isteyen ekonomi çevrelerinin hevesleri artık kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Bugün milli iradeye sahip çıkan, milli iradeyi namusu, şerefi onuru bilen bir iktidar iş başında. Bugün milli iradeye kol kanat gelen, milli iradeyi kanıyla canıyla savunan bir millet var.

GEL KILIÇDAROĞLU GEZDİRİYİM SENİ

1 yıl önce izmir'de muhteşem bir miting yapmıştık. İzmir'e 2023 için belirlediğimiz hedefleri açıklamıştık. Biz söz verip unutan partilerden değiliz. Bizim için söz senettir.

Bir televizyonda Kılıçdaroğlu diyor ki Türkiye'de AK Partili belediyelerde 'hiç metro var mı?' diyor. Ben şaşırdım ya neden doğru konuşmuyorsun. İzmir'i örnek gösteriyorsun burada hafif yaylı sistem var onu da yapamadınız bizden yardım istediniz. Metro görmek istiyorsan gel de seni İstanbul metrosunda gezdirelim. Biz metro sistemi ile İstanbul'un altını birbirine bağladık.Yalancının mumu yatsıya kadar yanar bunu siz biliyosunuz. Binali Bey Kılıçdaroğlu'ndan bir randevu al da ona brifing ver İzmir hakkında...

Umuyorum ki artık EXPO 2020 Türkiye'ye gelecek. Almamız halinde İzmir'e yapılacak yatırım 30 milyara ulaşacak. Hazır mıyız? 2014'e hazır mıyız?