BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.492,14
HABER /  GÜNCEL

81'lik nine 12 saat sokakta simit satıyor

81 yaşındaki Jale Ergür, ölen eşinden kalan borcu ödeyebilmek için hergün 12 saat sokak sokak dolaşıp simit satıyor.

Abone ol

Yaş 81... Kocasını kaybettiğinde acısını yaşayamadan evine haciz memurları dayandı. Çocukluğundan beri çalışıyordu... İş yine başa düştü.

81 yaşında kocasından kalan banka borcunu ödeyebilmek için simit tezgahının başına geçti... Sabah 06.30'da evden çıkıyor.. 3 kilometre yürüyüp, simit satacağı yere varıyor. Bu yaşta banka kredisini ödemek için ter döküyor.

İşte Jale ninenin onurlu yaşam savaşı;

EŞİ ÖLDÜĞÜ GÜN HACİZ GELDİ

Küçükçekmece Fatih Mahallesi'nde oturan 1 çocuk annesi Jale Ergür'ün evine, kanserden dolayı hayatını kaybeden eşi İsmail Ergür'ün borçları yüzünden haciz geldi.

Hacizi önlemek için 5 sene önce bankadan 15 bin TL kredi çektiğini söyleyen Ergür, "Kocamın bana bıraktığı borç nedeniyle kredi çektim. Onun borcunu ödüyorum" dedi...uuuuuuuu.20120609122655.jpg

EMEKLİ MAAŞI BORCA GİDİYOR

Jale ninenin hesap ortada...
900 lira emekli maaşı alıyor.
Her ay bu maaştan 650 lira kredi borcuna gidiyor.
Evi barkı yok...
500 lira kira ödüyor.
Banka borcu nedeniyle emekli maaşından eline kalan para ise 250 lira...
Haliyle bu para kiraya bile yetmiyor.
Zaten o da diyor ki;

"Elektrik, su, telefon artık gerisini siz hesaplayın. Paraya ihtiyacım var. Bana emekli maaşımdan para kalmıyor. Bu yüzden 4 aydır simit satıyorum. 2 sene sonra bankaya olan borcum bitiyor. O zamana kadar çalışmak zorundayım."

HERGÜN 12 SAAT MESAİ YAPIYOR

81 yıllık hayatında günyüzü görmeyenlerden Jale nine... "Küçüklüğümden beri çalışıyorum" diyor... O yüzden de 81 yaşında çalışıyor olmaktan gocunmuyor;

"Simit satarken zorlanmıyorum. Küçük yaştan beri çalışıyorum. Sabah 06.30'da evden çıkıyorum. Akşam saat 19.00'da da eve dönüyorum. Bazen simitlerim satılmıyor. O zaman cepten gidiyor" .

"ZİNDELİĞİMİ ZEYTİN YAĞINA BORÇLUYUM"

Alın teri ile para kazanmaktan dolayı kendisiyle gurur duyduğunu belirten yaşlı kadın, "Günde 3 kilometre de yol yürüyorum. Çalışırken sadece 1 saat dinleniyorum. Zindeliğimi kuyruk yağına ve zeytin yağına borçluyum" dedi.