BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hizbullah'ın yeğeni Esad için mi savaşıyor?

Suriye’de kaçırılan 11 Lübnanlının Hizbullah’ın istihbarat bölümünden oldukları öne sürüldü.

Abone ol

Suriyeli savaşçıların, bu kişilerin ülkedeki katliamlara destek verdiği fikrinde oldukları öne sürüldü. ArabNews sitesinin haberine göre, kaçırılanlar arasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yeğeni de var.

Haberde, bu kişinin İran ve Suriye istihbaratı ile koordinasyon sağladığı öne sürüldü. İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün istihbarat sorumlusunun da kaçırılanlar arasında olduğu belirtildi. Haberde, kaçırılanların isimleri ve görevleri ayrıntılı olarak verildi. İddiaya göre Hizbullah, gruptakilerin serbest bırakılması için 12 milyon dolarlık fidye teklifini 50 milyon dolara çıkardı.

Bu arada kaçırılan 11 kişinin görüntüleri El Cezire televizyonu tarafından yayınlandı. Rehineler, durumlarının iyi olduğunu belirtirken; rehin alanlar ise bu kişiler hakkındaki kararı “Suriye’de kurulacak yeni sivil yönetimin vereceğini” ifade etti. Videoda, rehinelerin serbest bırakılması için pazarlıklara da açık kapı bırakıldı.

İran’dan gelerek Türkiye üzerinden Suriye’ye otobüsle giriş yapan Lübnanlılar, muhalif bir grup tarafından kaçırılmıştı. Gruptaki kadınlar serbest bırakılmış fakat erkekler alıkonulmuştu.