BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'dan anayasa son kaledir çıkışı

ADD Başkanı Tansel Çölaşan, hükümeti hedef aldı. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Çölaşan, ilginç bir öneride bulundu.

Abone ol

Tansel Çölaşan, " Anayasa son kaledir. Toptan değiştirileceğine madde madde değiştirilsin" çağrısında bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) 12. Olağan Kurulu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde başladı.

ADD Başkanı Tansel Çölaşan da konuşmasında ''Parçalı yapının sonucu olarak ulusalcı bir hükümet iktidara gelemiyor. ADD referanduma 'hayır' dedi. Çünkü bugün yaşanmakta olanları önceden görmüştük. Şimdi Anayasa'yı da toptan değiştirmek istiyorlar. Anayasa son kaledir. Toptan değiştirileceğine madde madde değiştirilsin'' ifadelerini kullandı.

İKTİDARI ELE GEÇİRMELİYİZ

12 Eylül 2010 referandumunun ardından, hükümetin üst düzey yargıyı ele geçirdiğini de savunan Çölaşan, "Bu hükümetten kurtulmamız gerekiyor. Aslında onların başarısı ile iktidarı elde etmiyorlar. Bu bizim başarısızlığımızdandır. Biz, kendi içimizde birliği sağlayamadığımız için iktidarda değiliz. Bu iktidarı ele geçirmeliyiz. Bu siyasetin işi ama, siyasetin yetersiz kaldığı yerler vardır. Biz güçlenirsek ardımızdan siyaset gelir." ifadelerini kullandı.

Genel kurula, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Gürkut Acar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.