BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  POLİTİKA

İşte Gül'e yazılan en ilginç mektuplar!

Gazeteci Mehmet Gündem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazılanlardan en ilginç olanları seçti...

Abone ol

Cumhurbaşkanı’na gönderilen mektuplar arasında kızının göbek bağını Çankaya Köşk’üne gömmek isteyen bir babanın talebi, sevdiği kızı vermeyen ailesinin ikna edilmesi isteği talepleri yer alıyor.

Gazeteci Mehmet Gündem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 28 Ağustos- 30 Nisan 2012 tarihleri arasında gelen binlerce mektup arasından seçtiklerini, Gül ve eşi Harünnisa Gül ile birlikte okudu. Mektupları ve Gül çiftinin yorumlarını, “Cumhurbaşkanım mektubunuz var” kitabında bir araya getirdi.

HaberTürk'teki habere göre, Cumhurbaşkanı’na gönderilen mektuplar arasında kızının göbek bağını Çankaya Köşk’üne gömmek isteyen bir babanın talebi, sevdiği kızı vermeyen ailesinin ikna edilmesi isteği talepleri yer alıyor. Bu talepleri münasip bir dille yanıtlayan Gül, Ali adlı bir çocuğun babasının atamasına dair kinayeli mektubuna da cevapladı.

Köşk’e gelen ilginç mektuplar ve Gül’ün yanıtları şöyle:

Evlilik için siz ikna edin

Sayın Cumhurbaşkanım, Sivas’ta kız istemeye gittik. Annemin Türkçesi yok ve ben annemle kalacağım deyince kızın annesi ve babası olaya sıcak bakmadı. Kızın rızası var ama ailesini ikna edemedik. Özellikle Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin kızın annesini ikna etmesini rica ediyorum. Sizden bir babalık bekliyorum. (İsmail D.)

Gül’ün yanıtı: Arkadaşlar araştırsın hâlâ ihtiyaç varsa elimizden geleni yaparız.

Göbek bağını Köşk’e gömelim

Sizden ricam üç aylık kızım Tuana Ebrar bebeğin göbek bağını Köşk’ün bahçesine gömebilmek. (Kadir Ç.)

Gül’ün yanıtı: Bebeğin göbeğinin Köşk’ün bahçesine gömülmesi mümkün değil. Demek ki halk bize sansürsüz her şeyi yazabiliyor. Böyle batıl inançlar var hâlâ. Böyle çok talep oluyormuş mektuplarda.

Ben büyüdüm babam hala atanamadı

Abdullah Amca, şu an babamın boyuna yetişmeme az kaldı. Babam kimya öğretmeni ve ne zaman atanacak. (Ali - Şanlıurfa)

Gül’ün yanıtı: İnce bir mesaj vermiş. Dilerim Ali’nin babası atanmıştır. Ali’ye bilgi verelim.