BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de sahte içki operasyonu

Bornova'nın Işıkkent semtinde, polisin sahte içki imalathanesine operasyon düzenlediği bildirildi.

Abone ol

İzmir'in Bornova ilçesi Işıkkent semtinde, sahte içki imalathanesine operasyon düzenleyen polis, 90 adet şişelenmiş ve 500 litreye yakın bidonlar içinde içki, çok sayıda sahte bandrol ve etiket ele geçirdi. Olayla ilgili 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Türkiye'de satılmayan yabancı marka cin, votka ve viskilerin sahtesinin üretilerek piyasaya sürüldüğü yönündeki şikayetler üzerine takip başlattı. Ekipler, içkilerin Işıkkent semtinde Z.D. adlı kadın adına kiralanan bir depoda imalatının yapıldığını tespit ederek, operasyon düzenledi. Depoya yapılan baskında, Z.D. ve S.K. adlı kadınlar ile F.Ö. ve Y.S, sahte içkileri şişelere doldururken suç üstü yakalandı.

TAM DONANIMLI İMALATHANE

İmalathanede, sahte içkilerin imalatı ve dolumunun yapıldığı son model makineler, içki şişelerine kapak takan makine, içki imalatında kullanılan blender, derece, bidonlar ile 1000 sahte bandrol, yabancı markalara ait 5 bin şişe etiketi, 1200 kapak, doluma hazır 350 boş şişe, dolumu yapılmış 80 şişe viski, 10 şişe votka, bidonlar içerisinde 500 litre içki ele geçirildi.

Zanlıların, yaklaşık 7 aydır sahte içki imalatıyla uğraştıkları, haftanın 3 gününde imalat yapıp, 4 günündeyse piyasaya dağıtımla uğraştıklarının tespit edildiği, piyasaya çok sayıda şişe sahte içki sürdüklerinin değerlendirildiği bildirildi.

Zanlıların sahte içki üretimini daha önce içki imalatında çalışan bir yakınlarından öğrenerek hayata geçirdikleri, sahte içkileri, içki dağıtımı yapan kişiler aracılığıyla yüksek kar marjıyla piyasaya sürdükleri iddia edildi. S.K'nın daha önce de aynı suçtan yakalandığı öğrenildi.

STANDARTLARA AYKIRI ÜRETİM

Ele geçirilen içki ve makineler Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilirken, standartlara aykırı üretildiği belirlenen içkilerin, insan sağlığı açısından zararının bulunup bulunmadığının belirlenmesi için de laboratuvar incelemesine gönderildiği kaydedildi.

Öte yandan, polisin imalathaneye yönelik gerçekleştirdiği operasyon ve ele geçen malzemelerin görüntüleri de basına verildi.