BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.447,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayraklı Belediyesi'nden anlamlı kampanya

Bayraklı Belediyesi, Kızılay ile birlikte Bayraklı'da kan bağışı kampanyası başlatarak İzmir'e örnek oldu.

Abone ol

Bayraklı Belediyesi çalışanlarının desteğiyle başlayan kampanya ile yüzlerce litre kan toplanırken Başkan Karabağ'da kan veren işçilere destek oldu.

Halk olarak kan verme konusunda her zaman duyarlı olunması gerektiğini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kızılay, Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri. Ne yazık ki sadece kötü günlerimizde bize yardımcı olması için kapısını çalıyoruz. Ama unutulmamalıdır ki bir gün herkesin Kızılay'a ihtiyacı olacaktır. Bizler de vatandaşlık görevimizi düzenli kan bağışında bulunarak yerine getirmemiz gerekiyor. 142 yıllık bu dev kuruluşa, Bayraklı Belediyesi çalışanlarımızla dâhil olarak duyarlılığımızı gösterdik. Bünyemizde 1200'e yakın çalışanımız var. Çok sayıda kan verebilecek arkadaşımız olduğunu düşünüyorum. Bu kampanya ile birilerine faydamız dokunursa ne mutlu bize” dedi.

Çalışanlarımız arasında başlattığımız bu kampanya ile Bayraklı Halkına da örnek olacaklarını söyleyen Başkan Hasan Karabağ, “Bayraklı sınırlarına taşıdığımız bu kampanyaya halkımızın da yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum. Bizim başlattığımı bu yolda onlar da Kızılay'a sahip çıkacaktır. Pazartesi gününden itibaren Smyrna çarşısında kurulacak Kızılay standı ile görevlilerimiz kan bağışı alımına başlayacak” diye konuştu. Bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle doktorların kan vermesini uygun bulmadığı Başkan Hasan Karabağ, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde şoför, çöpçü ve süpürgecilerden oluşan bağışçılarla bir araya geldi.

Çalışanlarıyla sohbet eden Başkan Karabağ düzenli olarak kan bağışı yapmanın hem sağlık hem de manevi açıdan büyük bir yarar sağladığını söyledi. Kızılay Bayraklı Belediyesi ile başlattığı kan bağışı kampanyası çerçevesinde Pazartesi gününden itibaren Smyrna Çarşısı'nda çadır kuracak. Yetkililer, yoğun halk kalabalığının olduğu çarşıda kurulacak Kızılay Çadırı'nda duyarlı Bayraklı Halkını kan bağışı için bekliyor.