BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bütün doktorlar bu ameliyat için toplandı

Sivas'ta ileri derece böbrek rahatsızlığı olan bir hasta Cumhuriyet Üniversitesi'nde başarılı bir operasyonla hayata bağlandı.

Abone ol

Sivas'ta ileri düzeyde böbrek kanseri olan bir hasta, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çeşitli branşların ortaklaşa yaptığı riskli bir cerrahi müdahaleyle sağlığına kavuşturuldu.

Bir süre önce rahatsızlanan 57 yaşındaki Necaattin Biçer, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerde vücudunda büyük damarlara yayılmış böbrek tümörü saptanan Biçer'in ileri düzeyde böbrek kanseri olduğu belirlendi.

Kalp damar cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Öcal Berkan, Yrd. Doç. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, Dr. Ersoy Karaca, üroloji bölümünden Prof. Dr. Yener Gültekin, Prof. Dr. Semih Ayan, Yrd. Doç. Dr. Esat Korgalı, genel cerrahi bölümünden Prof. Dr. Ayhan Koyuncu'dan oluşan ekip Biçer'e yaklaşık 5 saat süren başarılı bir cerrahi müdahale yaptı.

Tümör kalbe kadar uzanmış

Oldukça riskli olduğu ve nadir olarak yapıldığı belirtilen cerrahi müdahaleyle Biçer'in vücudundaki kalbe kadar uzanan tümör dokusu tamamen çıkarıldı.

CÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan, yaptığı açıklamada, hastanın yaygın böbrek tümörü olduğunu belirterek, ''Bu tümörler hastanın ana toplar damarını da tutmuş ve kalbe kadar gelmişti. Kalp cerrahisi, üroloji ve genel cerrahi olmak üzere 3 ekip birlikte çalıştık'' dedi.

Bunun zor ve güç bir ameliyat olduğunu kaydeden Doç. Dr. Berkan, şöyle konuştu:

''Birçok yerde yapılamayan bir ameliyat. Bu hastamız kemoterapi ve radyoterapi şansı da olmayan bir hastaydı. Bundan dolayı tek bir şansı vardı. Ya ameliyat olacaktı ya hasta bırakılacaktı, ölüme terk edilecekti. Riskli olmasına rağmen ekip olarak toplanıp bu ameliyatı yapmaya karar verdik. Ve oldukça başarılı bir ameliyat oldu. Hastamızın böbrek dokusundaki tümör dokusunu aldık. Kalbe kadar olan damarını açıp damar içinde yerleşen, toplar damara yerleşen tümör dokusunu da çıkardık. Ve hasta şu anda sağlıklı bir şekilde yoğun bakımımızda.''

Yeniden sağlıklı

Necaattin Biçer de kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara ve hemşirelere teşekkür ederek, ''Başarılı büyük bir ameliyat geçirdim. Ameliyatım çok büyüktü. Hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' dedi.