BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmirde sağanak yağış uyarısı

İzmir Valiliği, bölgede bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini, yağışın hafta sonu da etkili olacağını bildirdi.

Abone ol

İzmir Valiliği, bölgede bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini, yağışın hafta sonu da etkili olacağını bildirdi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 3 gün sürmesi beklenen yağış nedeniyle meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı bildirildi.

Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerle, ilçe belediyelerin gerekli hazırlıkları yapacakları, Devlet Su İşleri, Karayolları ve İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin, personeli ile hazır tutulacağı belirtildi.

Bu kurumlarda oluşturulacak ekiplerden 4'ünün merkezde, 3'ünün Aliağa ve Dikili'de konuşlandırılacağı, bu ekiplerin bugün kaymakamlıklarda göreve başladıkları duyuruldu.

Ayrıca, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Ambulanslarıyla hastanelerin acil birimlerinin hazırlıklı olacağı, Gediz EDAŞ İl Müdürlüğü, Telekom İl Müdürlüğü'nün de alanlarında alması gereken tedbirleri planlayacakları bildirildi.

Bu doğrultuda kaymakamlıkların su baskınına maruz kalabilecek bölgelerde bilgilendirme yapacağı, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne bağlı donanımlı birer ekibin Aliağa ve Dikili'ye sevk edileceği kaydedildi.