BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

İzmir’de facia! 6 işçi kimyasal kazanın içine düştü

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir deri fabrikasında facia meydana geldi. Fabrikada çalışan altı işçi, kimyasal kazanın içerisine düşerek ağır yaralandı.

Abone ol

İzmir Torbalı'da sabah saatlerinde bir deri fabrikasında vardiyalı olarak çalışan işçilerden yedisi, henüz belirlenemeyen bir nedenle kimyasal kazanın içine düştü.

İşçiler, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ve itfaiye ekipleri tarafından uzun süren çabaların ardından kurtarılarak Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Üç işçinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÇAMURLARIN BİRİKTİĞİ HAVUZDA ARIZA

İşçileri hastaneye kaldırılan bir ambulans ise yolda maddi hasarlı kazaya karıştı. Olay, bugün 09.30 sıralarında, Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan bir deri fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın arıtma tesisinde bulunan çamurların biriktirildiği 2.5 metre derinliğindeki havuzda arıza yaşandı.

HAVUZA GİREN İŞÇİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Bunun üzerine işçilerden biri, arızayı gidermek için havuza girdi. İçinde bir miktar çamur bulunan havuzda metan gazının biriktiğinden habersiz işçi, baygınlık geçirdi.

ARKADAŞLARINI KURTARMAK İSTERKEN...

Bunun üzerine fabrika çalışanı dört işçi, baygınlık geçiren arkadaşını kurtarmak için havuza girince onlar da metan gazından zehirlendi. Kurtarma çalışmasına katılan iki işçi de havuzun başında metan gazından etkilenince zehirlenen personel sayısı yediye ulaştı.

İŞÇİLER YARDIM İSTEDİ

Bunun üzerine fabrikadaki işçiler, AKS 110 ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine fabrikaya gelen AKS 110 ekipleri, havuz içinde ve başında baygın halde duran işçileri kurtardı.

7 İŞÇİ ZEHİRLENDİ

Zehirlenen yedi işçi, AKS 110 aracı ve ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan işçilerden durumu ciddi olan ikisi, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan; işçileri hastaneye kaldıran bir ambulans yolda maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.