BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İzmir'de çok büyük kıyım hedefleniyordu!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, terör saldırısında çok büyük bir kıyım hedeflendiğini; ancak şehit olan polisin dikkati sayesinde bu kıyımın engellendiğini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, terör saldırılarının Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta olmasının önüne geçmeyeceğini söyledi. Bu konuda eğitimli bir polis memurunun olası faciayı engellediğini belirten Kaynak, terör örgütlerinin sonunun geldiğini kaydetti.

Veysi Kaynak, İzmir'deki bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiğini söyledi. Kaynak açıklamasında şunları söyledi:

"Bomba yüklü araçlarla, canlı bombalarla yapıyorlar, yapmaya devam ediyorlar. Bu hadise gösterdi ki, gerçekten tedbirli, gerçekten bu eğitimi almış ve adliyeye doğru girmek için zorlayan aracı engellediler. Engellemede pay sahibi olan polisimiz maalesef şehit oldu. Mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Hamdolsun başarılı olamadılar. Geçen hafta hep beraber büyük bir umutla yeni yıla girmek isterken Ortaköy'deki saldırıyı yaşadık, İzmir de en huzurlu şehrimizde, Türkiye'nin huzuruna yönelik saldırı oldu. Bunların tamamının birer birer sonunun geldiğini göreceğiz. Önce İzmir'e sonra tüm ülkemize taziyelerimi iletiyorum ve ailelerine Allah sabır versin diyorum. Çok büyük bir iş yaptılar. Türkiye, bulunduğu bölgede etkin olacaktır. Bunlar bizim Suriye ve Irak'ta, mikrop yuvası gibi terör üreten yerlerde olmamızı engelleyemeyecektir.