BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

İzmir Valisi son dakika saldırıyı yapan örgütü açıkladı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, terör saldırısının ardından son dakika açıklamalarda bulundu. Vali Ayyıldız saldırıyı yapan örgütün PKK olduğunu açıkladı.

Abone ol

İZMİR'de son dakika patlamanın ardından detaylar art arda geliyor. İzmir Valisi Erol Ayyıldız terör saldırısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Vali Ayyıldız şüpheli bir aracın daha patlatıldığını, 2 teröristin öldürüldüğünü , eylemi yapan örgütün PKK olduğunu açıkladı.

Vali Erol Ayyıldız'ın açıklamalarından önemli satır başları;

"Başımız sağolsun, hepimize geçmiş olsun. Biraz önce bir araç geçerken polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bunun sonucunda 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu, 5 yaralımız var. Tedavi görecek kardeşlerimize şifalar diliyoruz.

"YANLARINDA 8 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ"

Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında kalaşnikof tüfek, RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirildi.

"PKK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Elde olan veriler PKK'nın yaptığını gösteriyor. İkinci bir bombalı araç şüphesinin olduğunu belirten Vali Ayyıldız, "Bir araç daha tespit edildi. O da kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğunu değerlendirdiğimiz bir aracı patlatarak ihtimal dahi olsa tehlike bertaraf edildi" dedi.

'ŞEHİT POLİSİMİZİN ŞÜPHESİ SONUCU...'

Vali Ayyıldız şöyle devam etti;

"Şehit polisimizin şüphesi sonucu asıl saldırı engellendi. Durdurmak istemesi sonucu teröristler kaçıyor. Aracı patlatıyorlar. Şehit kardeşimiz karşılık veriyor. Tüm imkanlar ve ihtimaller değerlendiriliyor. Üçüncü şahıs… Olabilir veya olmayabilir. Başka bir yerde eylem olma ihtimaline karşı tam bir teyakkuz halindeyiz. İnşallah varsa yakalanır."