BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de son dakika patlama

İZMİR patlamasına dair arka arkaya son dakika haberler geliyor. İzmir saldırının görüntülerinde öldürülen 2 teröristin cesedi bulunuyor. İzmir saldırısında şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. İşte son durum.

Abone ol

İZMİR'den gelen son dakika haberler Türkiye'nin yüreğini ağzına getirdi. İzmir adliyesi önünde bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristler ardından polisle çatışmaya girdiler. Polis bu kez hazırlıklıydı ve çatışmada biri kadın 2 teröristi öldürdü. Kaçtığı söylenen bir teröristinde polis peşine düştü. Bombalı saldırıda şehit ve yaralılar var.

İZMİR'deki patlama adliye binasinin C kapısı önünde saat 16.10'da meydana geldi. Patlamadan sonra arka arkaya son dakika haberleri gelirken son bilgiler şu şekilde;

FLAŞİZMİR VALİSİ SALDIRIYI YAPAN ÖRGÜTÜ AÇIKLADI

 İzmir Valisi Erol Ayyıldız terör saldırısına ilişkin son bilgileri paylaştı.Vali Ayyıldız, "Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve kontrollü şekilde patlatıldı. Elde olan veriler eylemi yapanların PKK olduğunu gösteriyor. Şehit polisimizin şüphesi sonucu asıl saldırı engellendi." dedi.

FLAŞŞEHİT VE YARALILAR VAR

 İzmir adliyesine yönelik saldırıdan korkulan haber geldi. Saldırıda 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu. 2'si polis 7 kişinin de yaralı olduğu bildiriliyor. Şehit haberini Anadolu Ajansı geçti.

İZMİRAK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İzmir'de meydana gelen terör saldırıyı AK Parti İzmir milletvekili Nükhet Hotar değerlendirdi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Nükhet Hotar şunları söyledi:

İzmirlilerden provokasyona gelmemelerine ve bu haineler fırsat vermelerini rica ediyorum. En büyük duamızın yaralılarımızın bir an evvel iyileşmesi yönünde. Patlamadan yaklaşık 1 saat önce “İzmir’de neden patlama olmuyor” şeklinde tweetler atıldığını görüyorduk. Türkiye üzerine kurulan tuzakların farkında olmalıyız.

FLAŞKAÇAN TERÖRİST ADLİYE İÇİNDE Mİ?

İzmir Adliyesi patlamadan sonra boşaltılırken, kaçan üçüncü teröristin adliye içinde olduğu söyleniyor. Polisin içerde arama yaptığı bildiriliyor.

İZMİR3 TERÖRİSTTEN 2'Sİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

İzmir adliyesine yönelik saldırıyı 3 terörist gerçekleştirdi. Saldırıda önce
bomba yüklü araç patlatıldı. Ardından polisle çatışmaya girildi. Saldırı girişimine hazırlıklı olan polis çatışmada 2 teröristi öldürdü. Teröristler silahlarıyla birlikte ele geçirilirken adliyeyi basma girişimleri önlendi.

FLAŞKAÇ KİŞİ YARALANDI SON BİLGİ

İzmir adliyesine yönelik saldırıdaki yaralı sayısı da belli oldu. Teröristlerle çatışmaya giren polislerden 2'si yaralandı. Patlamayla birlikte olayda 2'si polis 7 yaralının olduğu bildirildi. Haberi Anadolu Ajansı geçti.

GÖRGÜ TANIĞI: POLİS CANLI BOMBAYA ATEŞ ETTİ

Bir görgü tanığı "Biz arabayla köşeyi dönüyorduk. Arkamızdaki araba patladı. Biz aracın içinden dışarı attık kendimizi. Kapıdan inince patlama gerçekleşti. Bizim emniyet güçlerimiz canlı bombaya ateş etti" dedi.

EŞGALPOLİS BU EŞGALDEKİ KİŞİYİ ARIYOR

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.

YASAKRTÜK PATLAMAYA YASAK GETİRDİ

İzmir ile birlikte Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın kısıtlaması olay görüntülerini kapsıyor.