BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de 10 bin araçlık Türkçe konvoy

İzmirliler 10. Türkçe Olimpiyatları konuğu çocukları 10 bin araçlık konvoyla karşıladı.

Abone ol
İzmirliler, 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen 20 ülkeden yaklaşık 100 öğrenci için, bir karşılama töreni düzenledi.
 
Atatürk Stadı'nda geçen yıl 80 bin kişinin seyrettiği Türkçe Şöleni şehirde günlerce konuşulmuş, İzmirliler bu yılki gösterileri iple çekmeye başlamıştı. Geçen yılki, aynı coşku ve haklı gururu bu senede yaşamak isteyen İzmirliler, şehre gelen öğrencileri, Adnan Menderes Havaalanı'nda sevgi gösterileri ve büyük bir coşkuyla karşıladı. Gönüllere taht kuran öğrenciler, İzmir turu için havalimanından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait üstü açık gezi otobüslerine bindi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü önünde kendilerini bekleyen binlerce araçlık konvoyla buluşan Türkçenin çocukları, Buca halkını selamladı. Menderes Caddesi üzerinden giden konvoy, 'İnsanlık El Ele' sloganı atarak İzmirlileri el sallayarak selamladı.
 
Buradan Yeşildere Caddesi'ne çıkan 10 bir araçlık konvoy, Çeşme Otobanı'ndan Balçova istikametine giderek Mustafa Kemalpaşa Sahil Bulvarı'na indi. İzmir halkı, sahil boyunca balkonlarına çıkarak Türkçe sevdalılarına el salladı. Alsancak Talatpaşa Bulvarı üzerinden Altınyol'a çıkan çocuklar, daha sonra Karşıyaka halkıyla bütünleşti. Türkçenin çocukları için oluşturulan 10 bin kişilik konvoy, törenlerin yapılacağı Atatürk Stadı önünde son buldu.
 
Şehrin iç kesimlerinden sahile varıncaya kadar Türkçenin çocukları görülmeye değer bir atmosfer oluşturdu. İzmirliler tarafından sevinçle karşılanan çocuklar, üstü açık otobüslerle halkı selamlayarak Atatürk Stadı'na getirildi.
 
Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen ve 5 kıtadan olmak üzere 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığı 'Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir ayağını organize eden İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Şemsettin Ayyıldız, "İzmirler çocuklarımıza büyük bir teveccüh gösterdi. Çocuklarımızı bağrına bastı. Bu araç Türkçe Olimpiyatı'na emeği geçenlere gösterilen vefadır." dedi.