BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  GÜNCEL

Hollanda kötü başladı

2010 Dünya Kupası’nın finalisti çok sayıda pozisyonu harcadığı maçta Danimarka'ya 1-0 yenilerek ikinci tur şansını zora soktu.

Abone ol

Euro 2012'de favorilerden Hollanda eve erken dönmesi beklenen ekiplerden Danimarka karşısında sürpriz bir yenilgi aldı.

Michael Krohn-Dehli'nin ilk yarıda bir kontratakta kaydettiği ustaca gol Danimarka'ya, çok sayıda gol şansını heba eden Hollanda karşısında 1-0'lik galibiyeti getirdi.

Hollanda’nın genelinde hakim olduğu maçta Arjen Robben ve Robin van Persi'nin gol vuruşlarındaki beceri eksiklikleri maçın öne çıkan unsuruydu.

Maçla ilgili en çok tartışılan konu ise son dakikalarda bir Hollanda atağında Jacobsen'in eline çarpan pozisyonda favorilerin yoğun penaltı itirazları ise sonuçsuz kaldı. Hollanda teknik direktörü van Marwick maç sonunda, çok sayıda pozisyonu heba ettiklerini kabul ederken, penaltı pozisyonunda devam kararının haksızlık olduğunu savundu.

Hollandalı teknik adam, "Acık bir penaltıydı, muhtemelen de beraberlikle bitecekti maç" dedi. Bu sonuçla Hollanda’nın isi zorlaşmış oldu.

13 Haziran'da Almanya, 17 Haziran’da da Portekiz'le oynayacak olan Hollanda’nın hocası, şunları söyledi: "Havlu atmaya niyetimiz yok, simdi Almanya’yı yenmek zorunda olduğumuz çok. İyi futbol oynayabildiğimizi, gol pozisyonuna girebildiğimizi gösterdik. Geçmişte Almanya’yı yenebildiğimizi de kanıtlamıştık, kolay olmayacak ama hedefimiz bu, herkes de bunu biliyor." Hollanda karşısında mahkûm oynamalarına karşın maçı kazanan Danimarka teknik direktörü Morten Olsen ise, daha iyi oynadıklarını ve galibiyeti hakkettiklerini söyledi.

Ancak Portakallar ‘in kotu başladıkları turnuvayı başarıyla sonlandırma konusunda geçmişte yasadıkları bir örnek de var. Gullit, Rijkaard ve van Basten'li Hollanda 1988'de yine 1-0'lik yenilgiyle başladığı turnuvayı şampiyon olarak bitirmişti.

Hollandalıların ilk maçta yenildikleri takım da finalde yendikleri takım da aynıydı.

Sovyetler Birliği’ni finalde van Bas Ten’in Dassaev'e attığı voleyle hafızalarda yer alan maçta 2-0 yenen Hollanda o zamanın Bati Almanya’sının ev sahibi olduğu turnuvayı şampiyon bitirmişti.