BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

Almanya 3 puanla başladı

Euro 2012'nin favorilerinden Almanya, zorlandığı maçta Portekiz'i 1-0 yenerek turnuvaya ümitli başladı.

Abone ol

Mario Gomez’in ikinci yarıda attığı kafa golü Almanya’yı beklentilerin altında oynadığı bir maçta Portekiz karşısında 1-0 galibiyete taşıdı.

Almanlar, maç boyunca topa daha çok sahip olan taraf gibi görünmelerine karşın pozisyon bulmakta zorlandılar. Portekiz ise Almanlar karşısında oyunu kontrol edip kontrataklarla gol bulma stratejisini benimsemiş göründü.

İlk yarının en akılda kalan pozisyonunu da Portekiz yaratmıştı, aslında.

Devrenin son dakikalarında kullanılan korner atışında Alman ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Pepe’nin, ayağının içiyle Alman kalesine yönlendirdiği meşin yuvarlak önce üst direğin altına çarpıp, kale çizgisinden sekip ceza sahasına düşünce Portekizliler için çok değerli bir fırsat kaçırılmış oldu.

72. dakikada Khedira’nın ortasını güzel bir kafa vurusuyla rakip kaleye gönderen Gomez’in golünden sonra kadrosunun hakkini veren bir hücum takımına dönüşen Portekiz özellikle son beş dakikada sadece beraberliği değil galibiyeti bile getirebilecek şanslar buldu.

Ancak Nani’nin direkten donen şutu, sonradan oyuna giren Silvestre Varela’nın Neuer tarafından engellenen gol girişimi basarisiz kalınca Portekiz ilk maçı eli bos geçirmek zorunda kaldı.

Simdi Portekiz’in Danimarka karşısında 13 Haziran’da oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması şart. Almanlar ise, ayni gün galibiyete muhtaç Hollanda’yla karşı karşıya gelecek.