BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Atatürk'ü Hrıstiyan yapmak istemiş

SP Lideri Mustafa Kamalak, CHP'nin Atatürk'e Hristiyanlığı kabul ettirmeye çalıştığını iddia etti

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, il divan toplantısı için geldiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde CHP'nin Atatürk'e Hristiyanlığı kabul ettirmeye çalıştığını, ettiremediğini, ettirmiş olsaydı şimdi nüfus cüzdanlarımızda Müslüman değil Hristiyan yazıyor olacağını söyledi.

İl divan toplantısının yapılacağı Kadirli Sülemiş Assa turistik tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanla terör konusunda görüşmelerini olumlu karşıladığını ifade etti. CHP'nin terörün anası olduğunu iddia eden Kamalak "CHP eğer Atatürk'ü ikna edebilmiş olsaydı 1924 Anayasası'na 'milletin dini Hristiyanlıktır' ibaresinin yazılmasını sağlayacaktı. Allah korkusu olmayan bir nesil de terörist olmaz mıydı? Terörün en yoğun olduğu yerde işsizlik vardır. Can güvenliği olmayan yere kimse yatırım yapmaz. Devlet yatırım yapmalıdır. Yatırım yapanlardan devlet 30 yıl vergi almaması lazım. Ayrıca eğitime önem vermek lazım." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin darbelerle mutlaka hesaplaşması gerektiğini vurgulayan Mustafa Kamalak, "Bu hesaplaşma yapılırken haksızlığa meydan verilmemelidir. Terörün bir sebebi de darbelerdir. Eğer darbeler olmasaydı Türkiye Japonya'dan ileride olurdu. Darbe yoluyla hak kazançlar geri alınmalı, mağdur edilmiş insanların hakları da geri verilmelidir. 28 şubat'ta asıl mağdur olan milletin kendisidir. Bizim partimiz kapatıldı, bölündü, parçalandı. 28 Şubat'ta zararı millet gördü, çünkü bizden sonra havuz sistemi kaldırıldı, 22 bankanın içi boşaltıldı, zarar 350 milyar dolar. Kim gördü zararı? Farkında olmasanız da sizler gördünüz. Bu zararlar zamlarla karşılanıyor, vergilerle, işsizlikle karşılanıyor? Darbelere karşıyız, yapanlar mutlaka yargı önünde hesap vermelidir" diye konuştu.