BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  GÜNCEL

İzmir suyu yine arsenikli çıktı

İzmir'in çeşitli ilçelerindeki 20 noktadan alınan su örneklerinin 15'inde arsenik oranı sınır değer olan 10 mikrogramın üzerinde çıktı. İşte yeni ölçümlerdeki oranlar:

Abone ol

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Kasımda Balçova, Bayraklı, Karabağlar, Karşıyaka, Buca, Bornova, Menemen, Narlıdere, Güzelbahçe, Çiğli, Konak, Gaziemir ve Menderes ilçelerinin çeşitli semtlerinden su örnekleri alındı.

Ölçümlerde en yüksek oran, Menemen ve Bayraklı ilçelerinde, 42 mikrogram olarak belirlendi.

Bornova ve Karşıyaka'nın Bostanlı semtindeki arsenik miktarı 41.5, Karşıyaka'nın Örnekköy ve Konak'ın Alsancak semtlerindeki miktar ise 41 mikrogram olarak ölçüldü.

Karşıyaka'nın Zübeyde Hanım Caddesi'nden alınan örnekteki arsenik miktarı 40.5, Çiğli, Karşıyaka'nın Şemikler semti ve Konak'ın Alsancak semtinin karakol bölgesindeki miktar 40 mikrogram olarak belirlendi. Narlıdere, Güzelbahçe ve Balçova ilçeleri ile Konak ilçesinin Hatay bölgesindeki oranların 30-13 mikrogram arasında olduğu tespit edildi. Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Menderes ilçelerindeki oran ise 2 mikrogramın altında kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şebeke suyundaki arsenik oranının sınır değerlerin üzerinde çıkmasından dolayı, arsenik oranı yüksek olduğu anlaşılan Göksu ve Sarıkız kuyularını kapatmış, vatandaşın talebi üzerine bu kuyulardan kente yeniden su verilmeye başlanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, vatandaşları şebeke suyunun içilmemesi ve gıda bileşeni olarak kullanılmaması konusunda uyarmıştı.