BIST 10.234
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.413,20
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda şok teklif

Ergenekon davası şimdiden tarihe geçti bile. Duruşmada tutuklu sanık Gürcihan'ın teklifi salonda şok etkisi yaptı.

Abone ol Ergenekon" davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Halil Behiç Gürcihan, duruşma salonundaki nişanlısına evlenme teklifinde bulundu.

Gürcihan, savunmasının ardından kendi ailesiyle ilgili bazı açıklamalarda da bulunarak, bir yıl önce ilk gözaltına alındığında tanıştığı Fatma Sibel Yüksek ile nişanlandığını söyledi.

Nişanlandığı hafta yeniden gözaltına alındığını belirten Gürcihan, tahliyesini isteyerek, esprili bir şekilde "Nişanlımla Çamlıca'da o ağacın altında beklemeyi umut ederken, cezaevinde görüştük" dedi.

18 yaşında bir oğlu olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Gürcihan, "Eğer tahliye olursam, Ergenekon'un 55'inci dalgasında tekrar gözaltına alınırsam, 18 yaşında bir oğlum ya da bir kızım olabilir" diye konuştu.

Beni salondan izleyen nişanlım eğer kabul ederse

Duruşma salonunda nişanlısı Yüksek'e evlenme teklifinde bulunan Gürcihan, mahkeme heyetine yönelik olarak, "Beni haftalardır salondaki ekrandan, tepeden izleyen nişanlım eğer kabul ederse evlenecek olmam, sizi bağlayan hukuki ve ciddi gerekçe değildir. Zaten hukuki ve ciddi gerekçelerle tutuklanmadım" görüşünü dile getirdi.

Nişanlısı salondan ayrılmayı düşünmüş

Bu arada, duruşma salonunda bulunan Gürcihan'ın nişanlısı Fatma Sibel Yüksek, gazeteciler ile yaptığı sohbette, evlenme teklifine çok şaşırdığını ve salondan ayrılmayı bile düşündüğünü bildirdi.