BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İyi ki Galatasaray'a gitmemişim!

13 yaşındayken Galatasaray'da 1 hafta antremana çıktığını anlatan Gökhan Gönül'den ilginç açıklamalar.

Abone ol

13 yaşında Galatasaray'da 1 hafta antremana çıktığını söyleyen Gökhan Gönül, "İyi ki Galatasaray’a gitmeyip Gençlerbirliği’ne gitmişim. Oraya gitmeseydim Fenerbahçe’de olamayabilirdim" diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, geçen sezonun son haftasında şampiyonluğu yitirdikleri Trabzonspor maçında yaşadıklarını unutturacak tek şeyin kazanılacak bir şampiyonluk olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan ''1'e 1'' programında yaşamını anlatan Gökhan, bordo-mavili ekip karşısında ortaya koydukları mücadeleye kimsenin söyleyecek kötü bir kelimesi olmadığını kaydederek, ''Çünkü biz her şeyi yaptık, her şeyi denedik. Bugüne kadar Fenerbahçe'de oynadığımız en iyi futboldu belki. Şunu diyorum; Olacağı varmış, olmuş. Belki de Allah öyle istemiş. Bunu da yaşamamız gerekiyordu, yaşadık. Uğur Boral'ın da dediği gibi, bunu unutturacak tek şey şampiyonluk. Ben istiyorum, takım arkadaşlarım istiyor, herkes istiyor. Bunun için de uğraşacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah hedefimize ulaşırız. Ben 3. Lig'de, 2. Lig A ve B kategorilerinde şampiyonluklar yaşadım, yaşamadığım tek lig, Süper Lig'' diye konuştu.

EN BÜYÜĞÜ FENERBAHÇE

Hedeflerinin yüzde 99'unu gerçekleştirdiğini, Avrupa hayalinin olmadığını belirten Gökhan, şunları kaydetti

''Kendime koyduğum hedeflerin yüzde 99'unu gerçekleştirdim. İşimle alakalı değil belki ama hayatımla alakalı belki bir iki şeyi daha yapmam gerektiğini düşünüyorum. Onun dışındaki hedeflerimin hepsini yaptım. Ben zaten şu an gelebileceğim en iyi yerlerden birinde olduğumu düşünüyorum. Türkiye'nin bence en iyi takımı, en iyi kulübüne geldiğimi düşünüyorum. Bu hedefimi gerçekleştirdim. Buradan ayrılmayı da düşünmüyorum. Her futbolcu gibi Avrupa'da hayalim var demiyorum. Olacaksa bir gün eğer bu camia için de hayırlısıysa, benim için de hayırlısıysa, gerçekten mağdur olmayacaksak hem Fenerbahçe hem ben, o zaman gitmeyi isterim. Ama şu an Avrupa'da oynayacağım diye bir hayalim yok. Şu an en büyük hedefimin içindeyim.''

Futbol oynamaya kaleci olarak başladığını anlatan Gökhan Gönül, zor şartlarda futbol oynayarak bugünlere geldiğini, zorlukların kendisini yıldırmadığını anlatarak, ''Antrenmanlara gitmek için dize kadar kar varken 5 kilometre yol yürüyordum. Antrenman bitiyordu o yorgunlukla aynı yolu yürüyüp eve geliyordum. Bunun içinde ne bir sağlıklı beslenme var, ne düzenli uyku var. Çok zor şartlar altında başladım. Beni bunların hiçbirisi yıldırmadı. Hatta krampon alacak param bile yoktu'' diye konuştu.

13 YAŞINDA FENERBAHÇE İLE YOLLARI KESİŞMİŞ

Fenerbahçe ile yolunun daha 13 yaşındayken kesiştiğini, ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle sarı-lacivertli ekibe gelemediğini, bir hafta Galatasaray'da antrenmana çıktığını, daha sonra Gençlerbirliği'ne transfer olduğunu anlatan Gökhan Gönül, şöyle devam etti:

''13 yaşındayken bana ilk teklif geldi. Dün gibi hatırlıyorum. Kalecimiz Fenerbahçe'ye geldi altyapıya, onunla birlikte ben de geliyordum. Kasığımdan ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyat olunca bir sonraki sezon Galatasaray'dan teklif aldım, oraya gittim, bir hafta antrenmanlarına çıktım. Hocalar bilgilerimi aldılar. 'Git ailenle görüş, biz seni gelip alacağız' dediler. Çünkü yaşım küçüktü. Bir anda aileden koparmak zor olurdu, doğru düşünüyorlardı. Ailemle görüştüm. Ancak Gençlerbirliği'nin o zamanki menajeri Cem Onuk bizi aradı. Gittik konuştuk. Beni ve babamı ikna etti. Hayırlısıymış ki Gençlerbirliği'ne gittim. İyi ki Galatasaray'a gitmeyip Gençlerbirliği'ne gitmişim. Oraya gitmeseydim Fenerbahçe'de olamayabilirdim.'