BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.406,99
HABER /  GÜNCEL

İtfaiyeye sapıklar dadandı

Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı, telefonla tacizde bulunan 650 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı, 110 acil hattını gereksiz yere arayarak meşgul eden, görevlileri sözle taciz eden 650 kişi hakkında suç duyurusunda bulunarak, bu kişilerin telefon numaralarının iptali için çalışma başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiyenin 110 acil hattına günde ortalama 500 çağrı geldiğini belirterek, bu sayının yaz döneminde daha da arttığını kaydetti. İtfaiye acil hattının tüm uyarılara rağmen, çocuklar başta olmak üzere çeşitli kişiler tarafından gereksiz yere arandığına, asılsız ihbarlarda bulunulduğuna ve görevlilerin sözlü tacize uğradığına işaret eden Uslu, şunları söyledi:

''Telefon hattına günde ortalama 500 civarında çağrı geliyor. Bunlardan 200'ü yangınlarla ilgili olurken, 300'ü gereksiz yere hattı meşgul eden kişilerden oluşuyor. Bunlardan büyük bölümü de küfür ediyor, taciz edici kelimeler kullanıyor, çeşitli taleplerde bulunuyor. Bu kişilerin hatlarımızı meşgul etmesi nedeniyle birçok acil çağrıya cevap veremiyoruz. Bu nedenle zaman zaman istemediğimiz olumsuz sonuçlarla da karşılaşabiliyor.''

Birçok ailenin, çocuklarının, cep ve ev telefonundan 110'u aradığından haberdar olmadığının belirlendiğine işaret eden Uslu, görevlileri taciz edecek şekilde konuşmaların kayıt altına alınarak Cumhuriyet Savcılığına bildirildiğini anlattı. Uslu, geçen ay 46 numarayı savcılığa bildirdiklerini belirterek, bu aşamadan sonra hukuki sürecin devam edeceğini bildirdi. Şu ana kadar hattı gereksiz yere arayarak meşgul eden, görevlileri sözle taciz eden 650 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Uslu, ''Bunun yanında bizi arayarak gereksiz yere meşgul eden ve görevlimizi taciz eden 650 telefon hattının belirli bir süre devre dışı bırakılması sistemine geçeceğiz. Aynı hatlardan rahatsız edilmeye devam edilmesi halinde söz konusu numaraların sürekli olarak hatlarının iptal edilmesini sağlayacağız'' dedi.