BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.400,27
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin ölüm kalım savaşı

GATA'da tedavisi süren eski başbakanlardan Bület Ecevit'in durumunun aynı olduğu açıklandı.

Abone ol

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavisi süren eski başbakanlardan Bület Ecevit'in durumunun aynı olduğu açıklandı.

Ecevit'in, GATA'ya kaldırılışının 11'inci gününde partililerin hastane önündeki bekleyişleri ve ziyaretler sürüyor.

Hastaneden bugün Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapılmazken, dün yapılan açıklamanın geçerli olduğu belirtiliyor.

Partililer, Ecevit'in sağlık durumun dün yapılan açıklamayla aynı olduğunu ifade ediyor.

Dün yapılan açıklamada, ''Ecevit'in vital fonksiyonları stabil seyretmesine karşın koma durumu devam etmekte olup, halen hayati tehlikesi sürmektedir. Şuuru kapalı olmasına rağmen sol kol ve bacaklarında daha bariz olmak üzere ağrılı uyaranlara cevap vermektedir'' denilmişti.

Ecevit'in sağlık süreci şöyle işledi:



Bülent Ecevit 18 mayıs akşamı hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu ve sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti ile acil servise getirildi.


Tetkikleri yapıldı ve beyin tomografisi çekildi. Solunum sıkıntısının gelişmesi ve hayati fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınıp solunum cihazına bağlandı.


Çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptandı. Konsültasyonlar sonucu saat 00.15'te ameliyata alındı.


Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlendi ve biriken kan boşaltıldı. Beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulandı. Ameliyat saat 04.30'da tamamlandı.


Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla uyutulmasının devamına karar verildi. Gerek ameliyat sırasında gerekse ameliyat sonrası dönemlerde hayati fonksiyonları yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde stabil seyretti.


Uyutulma işlemi 22 mayıs pazartesi günü saat 06.00'da sonlandırıldı. Saat 13.00'te klinik ve radyolojik yönden tekrar değerlendirme sonucunda daha sağlıklı bir sonuca varabilmek için bir gün sonra tekrar değerlendirilmesine karar verildi.


23 mayıs salı günü saat 10.00'da anestezi etkisinden 28 saat uzaklaştırılmış haldeyken yapılan değerlendirme sonucunda genel durumunda beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu ve koma durumunda olduğu saptandı.

24 mayıs çarşamba günü GATA'dan yapılan açıklamada, Ecevit'in komadan çıkamadığı, hayati fonksiyonlarının stabil olduğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, 18 mayıs perşembe günü geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde ameliyat edilmiş, ardından uyutulmuştu.