BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  MAGAZİN

İtalya transeksüel Efe Bal'ı konuşuyor

Milano La Scala'nın sezon açılışına İtalya'nın en ünlü transeksüeli Türk asıllı Efe Bal'ın protestosu damga vurdu. Bal, seks işçiliğinin yasallaşmasını istediği pankartı sahneye attı.

Abone ol

Dünyanın en önemli sahnelerinden biri olan Milano La Scala'nın sezon açılışına Türk stanseksüel Efe Bal'ın protestosu damga vurdu. Ülkede seks işçiliğinin yasallaştırılmasını isteyen Bal, güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarıldı.

İtalya’nın en ünlü transeksüeli olan Türk asıllı Efe Bal, Milano La Scala'nın sezon açılışına 2 bin 200 euro ödeyerek en önde izledi. La Scala'da ilk kez kadın kıyafeti giymiş bir erkeğe ev sahipliği yaptığını söyleyen Bal, Başbakan Renzi ile konuşmak istediğini ve seks işçiliğinin İtalya'da yasal kılınmasını isteyeceğini söyledi.

"SALONDA ÇOK SAYIDA MÜŞTERİM VAR"

"Geceye katılanlar arasında çok sayıda müşterim var" diyen Bal, kimseyi rahatsız etmeden protestosunu gerçekleştireceğini söyledi.Verdi’nin Giovanni D’Arco (Jan Dark) operasıyla açılışını yapan La Scala’da gösteriyi başından sonuna en ön sırada izleyen Bal, final alkışı sırasında iç çamaşırına gizlediği ve üzerine "Seks işçiliğini yasallaştıralım. Daha zengin ve adil bir İtalya için" yazılı kumaş parçasını açarak kendisini orkesranın bulunduğu bölüme attı.

"MESLEĞİM FAHİŞELİK"

Emniyet görevlileri tarafından hızla salondan çıkartılan Bal, olayla ilgili yaptığı açıklamada,Seks işçiliğinin yasal kabul edilmediği İtalya’da kendisini "mesleğim fahişelik" olarak tanımladığını söyledi.