BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  GÜNCEL

İsviçre'yi korkutan Türk meğer...

İsviçre'de dört kişiyi öldürdükten sonra intiharn eden Türk asıllı Semun A. ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Abone ol
İsviçre'de hafta sonunda yaşanan katliamda, eşinin ailesinden üç kişi ve bir komşusunu öldürdükten sonra intihar eden Türk asıllı Semun A. ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.
 
Associated Press'in haberine göre, 36 yaşındaki Semun A. Würenlingen kasabasındaki saldırıdan önce psikiyatrik tedavi görüyordu.
 
2004'te İsviçre vatandaşlığı kazanan Semun A.'nın evinin bulunduğu Schwyz kantonundaki yetkililer, üç çocuk babası saldırganın evinde 2012 yılında silah araması yapıldığını açıkladı. Önlem amacıyla yapılan bu aramanın 24 Mart'ta da tekrarlandığı, ancak silah bulunmadığı belirtildi.
 
Associated Press, 24 Mart'ta psikiyatri hastanesine yatırılan Semun A.nın çocuklarının da aynı ay içinde sosyal yardım görevlilerince ailelerinin yanından alındığını bildirdi.
 
Semun A, Cumartesi günü Würenlingen kasabasında oturan kayınvalidesi Elisabeth (59), kayınpederi Karl (57) ve kayınbiraderi Jonas’ı (31) silahla vurarak öldürmüştü. Evden dışarı çıkan Semun A. otomobiline doğru giderken karşılaştığı komşusu Thierry’yi (45) de öldürdükten sonra intihar etmişti.
 
"BU İMKANSIZ! BİZ DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKESİYİZ!"
 
Kasım ve Ocak aylarında da benzer olayların gerçekleştiği İsviçre'de, yaşanan son vakanın ardından Blick gazetesinin attığı yaptığı yorum dikkat çekiciydi:
 
"Bu imkânsız. Ne de olsa biz dünyanın en zengin ve en mutlu ülkesiyiz."
 
Geçen ay sonunda yayımlanan "2015 Dünya Mutluluk Raporu"nda, İsviçre'nin dünyanın en mutlu ülkesi olduğu belirtilmişti. Bu araştırmanın sonucu, İsviçre basını tarafından büyük bir coşkuyla manşetlere taşınmıştı.