BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Burdur mitinginde muhalefeti topa tuttu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Budur'da düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bin TL'nin altında 8 milyon emekli var iddiasıyla ilgili olarak "ispatlasın bu koltuğu bırakım" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

ÖNCE OY VERECEĞİN SANDIĞI BUL

Kemal Kılıçdaroğlu Önce oy vereceğin sandığı bul, ondan sonra milletin huzuruna çık. Kendi aday olduğu seçimde oy kullanamayan, oy pusulasına dahi sahip çıkamayana millet emanet edilir mi?

"İSPATLASIN BU KOLTUĞU BIRAKIRIM"

Kılıçdaroğlu matematik bilmez açıkça insanların gözüne baka baka yalan söylüyor. Bin liranın altında 8 milyon emekli var diyor ispat etsin ben bu koltuğu bırakırım. Yoksa sen yalancısın derim. Millete gözüne bakarak yalan söylüyor. Biz bırakın bir aile ve çalışanı eşi vefat eden kadınlara iki ayda bir maaş veriyoruz. Üniversite öğrencilerine 330 lira burs veriyoruz. Bu sabah engellilerimize buluştuk engelliler dışarıya çıkmaya çekinirdi. Şimdi hepsinin başı dik neden biliyor musunuz? Artık devlet engellilere sahip çıkıyor. Artık Türkiye müşfik bir devlet vatandaşını kimseye emanet etmez.

"BEN BAHÇELİYİ YUHALATMADIM AMA..."

Bahçeli başbakan yardımcısı olduğu dönemde Türkiye'nin halini hatırlarsınız. Hemen daha ilk günden çağrı yapmıştım dedim ki 'Birbirimizi eleştirelim ama saygı konusunda kusur göstermeyelim' çağrısında bulunmuştum ama bakın bir yandan HDP Doğu'da şiddet uyguladı AK Parti konvoylarına saldırdılar. Hiçbir şekilde baskıya izin vermeyeceğiz. Osmaniye'de mitingde vatandaşlarımız yuhaladığında hayır dedim Bahçeli buna ağır hakaretle karşılık verdi. Biz kimsenin bizi şeref konusunda bizi tahkir etmesine izin vermeyiz. Biz dik dururuz bu yiğit insanları baş verir baş eğmez. Mademki şeref konusunu açtı o zaman Bahçeli dinleyecek. Kimsenin AK Parti'nin şerefi ile oynamasına izin vermeyiz. IMF kapısında bekleyen Türkiye şerefli bir ülke miydi? Silahları namerde tamir ettiriyorduk. Senin iktidarında Dışişleri kendi kırtasiyesi için para bulamıyordu. Bir diplomat bana ağlayarak şunu söyledi 'devlet evrakını dışarıda kendi paramız ile bastırıyorduk' o günlerden bugünlere kim getirdi?

Birileri kaset üzerinden birilerini yıpratmaya kalkarsa kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun şantajcıların karşısında olacağız.

"ONLARIN ŞEREFİ BANA EMANETTİR"

"Kimsenin şerefine laf ettirmem. Ben AK Parti Genel Başkanı olarak, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş ile siyasi rekabet yaparım ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak onların da şerefi bana emanettir, bana. Onun için kimseye bu sözü sarfetmem ama kimsenin de bizim gözümüzün içine baka baka, tarihe ihanet edercesine bize hakaret etmesine izin vermeyiz."