BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Tuncel'in toplantısında gerginlik

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in Eskişehir'deki söyleşisi sonrası olaylar çıktı.

Abone ol
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Eskişehir'de üniversite kampüsündeki amfi tiyatroda düzenlenen söyleşisi sonrasında olaylar çıktı. HDP'li grup ile ülkücü olduğu belirtilen grup arasında arbede yaşandı.
 
HDP Milletvekili Sebahat Tuncel Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki amfi tiyatro düzenlenen söyleşiye katıldı. Milletvekili Tuncel toplantı sonası bir gazetecinin "HDP barajı aşacak mı?" soru üzerine şöyle konuştu:

"12 Eylül ürünü olan yüzde 10 barajı yıkmak HDP'nin görevidir. Bu seçim sadece siyasi parti açısından değil, Türkiye siyasetindeki baraj demokrasisini yıkmak, Türkiye üzerinden engel olan barajı yıkmak, açısından çok önemli bir kazanım olacak. Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor. Bu noktada halkımızın göstereceği HDP'ye desteği barajın aşılması ve Türkiye'de ki siyasetin önünün açılması açısından çok önemlidir. Ben barajı aşacağımızı düşünüyorum. Ama yine de risk tabi. İlk defa parti olarak seçime giriyoruz. Dolayısıyla bu riski en aza indirgemek istiyoruz."
 
SÖYLEŞİ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI 
 
Sebahat Tuncel'in amfi tiyatrodaki öğrencilerle yaptığı söyleşi sonrasında dağılan kalabalık ile kampüs içerisinde bir grup ülkücü öğrenci arasında kısa süreli arbede yaşandı.
 
TOMA'lı çevik kuvvet polisleri kampüs içerisinde ve dışında güvenlik önlemi aldı.
 
HDP'li grup kampüse giren bir 112 ambulansını durdurup karşıt görüştekilerin dışarıya çıkartılıp çıkartılmadığını kontrol etti. Ambulansta bulunan astım hastası bir öğrenci ambulansla hastaneye götürüldüğünü gören grup daha sonra dağıldı.